Zabitadan Sivi Yag Denetimi

Gemlik Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Gemliklilerin hakkini korumak, stokçuluk ve fahis fiyatlandirmanin önüne geçmek için ilçedeki süpermarketlerde denetim gerçeklestiriyor.

Zabitadan Sivi Yag Denetimi


Geçtigimiz hafta sonu sosyal medyada yayilan haberlerde, Türkiye’de birkaç haftalik sivi yag stoku kaldigi, mevcut siviyaglarin ise fiyatlarinin birkaç kat yükselecegi söylentisi ile vatandaslar marketlere akin etmisti. Ülkenin her yaninda sivi yag satin almak için siraya giren vatandaslar, kisa sürede market stoklarinin bitmesine neden olmuslardi.

Gemlik’te de hafta sonu marketlerde sivi yag satislarinin arttigi görüldü.

Gemlik Belediyesi çagri merkezine gelen ihbarlarda kimi noktalarda stokçuluk yapildigi kimi noktalarda ise fiyatlarin etiket ve kasada farkli oldugu ihbarlarini degerlendiren zabita ekipleri harekete geçti. Gemlik Belediyesi Zabita ekipleri, ilçedeki özellikle süpermarketlerde denetime basladi.

Yüksek fiyatlandirmanin önüne geçmeyi amaçlayan ekipler yag stok durumlari ve satis miktarlari hakkinda bilgi alip etiket ve kasa fiyatlarini kontrol ediyor. Denetimler önümüzdeki günlerde devam edecek.
Kaynak: İHA