Mugla'da 'Okurgezer Projesi'
Ögrencilerin kütüphanelerden etkin bir sekilde faydalanmalarina ve okuma aliskanligi kazanmalarina imkân saglanmasi amaciyla, Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde yürütülen ‘Okurgezer Projesi’ devam ediyor.

Ögrencilerin yenilikçi düsünmelerine yönelik disiplinler arasi birçok faaliyet, siniflarla sinirli kalmayip kütüphanelerde yapiliyor. Ögrenciler, okuduklari kitaplari arkadaslariyla birlikte kütüphane salonunda dramatize ediyor, kitap isimlerinden hikaye kurguluyor, oryantring etkinligi ile kitap sayfalarinda kesfe çikiyor, hep birlikte okuduklari kitaplari degerlendirip bastan sona süzgeçten geçiriyorlar.
Okul öncesi ve ilkokul dönemindeki ögrencilerin velileriyle birlikte okul kütüphanelerinde okuma etkinlikleri düzenleniyor. Ögrenciler aileleri ile birlikte hem kitap okumanin zevkine variyor, hem de birlikte kaliteli zaman geçiriyorlar.
21 temel faaliyetin yer aldigi ‘Okurgezer Projesi’nde; okullar arasi kütüphane gezileriyle ortak okuma saatleri düzenlenmesi, ögrencilerin okuduklari kitabi sesli kayit ederek engelliler gününde görme engelli bir arkadasina hediye etmesi, kitap veya kütüphane konulu sarki bestelemeleri de proje faaliyetleri arasinda yer aliyor.
