Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy, ABD Baskani Biden Ile Görüstü

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, ABD Baskani Joe Biden ile Ukrayna’nin güvenligi, Ukrayna’ya mali destek konulari ve Rusya’ya yönelik yaptirimlara iliskin telefon görüsmesi gerçeklestirdigini duyurdu.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik siddetli saldirilari devam ederken, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy yaptigi açiklamada, ülkesindeki son duruma iliskin ABD Baskani Joe Biden ile telefon görüsmesi gerçeklestirdigini kaydetti.

Yaptigi açiklamada Zelenskiy, ikili görüsme sirasinda Biden ile Ukrayna’nin güvenligi, Ukrayna’ya mali destek konularini ve Rusya’ya yönelik yaptirimlari konustuklarini ifade etti.

Zelenskiy, "Sürekli diyalogun bir parçasi olarak Biden ile bir görüsmem daha oldu. Gündemde güvenlik, Ukrayna’ya mali destek ve Rusya’ya yönelik yaptirimlarin devami konulari yer aldi" ifadelerini kullandi. Beyaz Saray tarafindan yapilan açiklamada ise, Baskan Biden’in, Zelensky ile "Ukrayna’yi isgal etmesi nedeniyle Rusya’ya yönelik bedelin agirlastirilmasi" hususunda devam eden çalismalar hakkinda görüstügü kaydedildi. Beyaz Saray, Biden’in yaptigi telefon görüsmesinde, "ABD, müttefikleri, ortaklari ve özel sektör tarafindan Ukrayna’daki saldirganliginin Rusya’ya maliyetini artirmak için uygulanmaya devam eden eylemleri vurguladigi" ifade edildi. Beyaz Saray, "Biden özellikle, Visa ve Mastercard’in bu aksam Rusya’daki hizmetlerini askiya alma kararini memnuniyetle karsiladi. Baskan Biden, yönetiminin Ukrayna’ya güvenlik, insani ve ekonomik yardimi artirdigini ve ek finansman saglamak için Kongre ile yakin bir sekilde çalistigini kaydetti.

Biden, Ukrayna’daki bir nükleer santrale yapilan son Rus saldirisiyla ilgili endiselerini yineledi ve reaktörleri güvenli durumda tutan Ukraynali operatörlerin beceri ve cesaretini övdü. Liderler, Rusya ile Ukrayna arasindaki son görüsmeleri de ele aldi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA