Teknik Destek Programina Basvurular Alinmaya Baslandi

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda faaliyet gösteren Firat Kalkinma Ajansi (FKA) 2022 Yili Yönetim Danismanligi Teknik Destek Programi basvurularini almaya baslayacak.

Teknik Destek Programina Basvurular Alinmaya Baslandi
TRB1 Bölgesinde (Malatya, Elazig, Bingöl, Tunceli) çalismalarini yürüten FKA, bölgenin ekonomik, sosyal ve turizm anlaminda kalkinmasina yönelik önemli çalismalara imza atiyor.

Bu çalismalar kapsaminda FKA, 2022 Yili Yönetim Danismanligi Teknik Destek Programi basvurularini alacak.

Programa iliskin açiklamalarda bulunan FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yogunlu, programla Malatya, Elazig, Bingöl ve Tunceli illerinde faaliyet gösteren yerel aktörlerin etkinligini artirmak üzere danismanlik, egitim ve ulusal/uluslararasi sertifika ve belgelendirme faaliyetlerinin gerçeklestirilmesinin hedeflendigini söyledi.



Yogunlu, ajans olarak 2010 yilindan itibaren bölgedeki illerin gelismesine yönelik olarak paydas kurumlarla güzel çalismalar yürüttüklerini ifade ederek, 2022 yilinda da önemli projeleri hayata geçirmeyi amaçladiklarini kaydetti.

Bu programlardan bir tanesi olan 2022 Yili Yönetim Danismanligi Teknik Destek Programinin basvurularini almaya baslayacaklarini ifade eden Yogunlu, konusmasina söyle devam etti:

“Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügümüz tarafindan her yil bir tema belirleniyor. Bu yilda ‘Genç Istihdami’ tema olarak belirlendi. Ajans olarak teknik destek programimizla yerel aktörlerin Imalat Sanayinde Kurumsallasma ve Ihracatin Gelistirilmesi, Yukari Firat Havzasi Turizm Destinasyonu Gelistirilmesi ve Markalastirilmasi ve Tarimsal Üretimde Katma Degerli Üretime Geçis Sonuç Odakli Programlari ile Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügümüzün 2022 yili temasi olarak belirledigi ‘Genç Istihdami’ kapsaminda ve bölgesel kalkinma açisindan önem tasiyan faaliyetlere yönelik egitim ve danismanlik destegi saglanmasini amaçliyoruz. Teknik destek programimiz kapsaminda desteklenecek faaliyetler için tahsis edilen kaynak tutari 1.500.000 TL’dir. Bir proje için saglanacak destek tutari ise KDV dahil 70.000 TL’yi asmamasi gerekiyor. Programimiza basvurulari yakinda almaya baslayacagiz. Tüm paydaslarimizin basvurularini bekliyoruz. Programin simdiden bölgemize ve illerimize hayirli olmasini diliyorum.”

Yogunlu, programa iliskin detayli bilgiye www.fka.gov.tr adresinden ulasilabilecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA