Kars'ta Okullara Kar Tatili

Kars’ta kar ve tipiden dolayi 11 köy yolu ulasima kapanirken, 2 ilçede olumsuz hava kosullarindan dolayi egitim-ögretime 1 gün ara verildi.

Kars'ta Okullara Kar Tatili
Kars’ta gece baslayan ve sabaha kadar devam eden kar yagisi hayati olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar yagisi ve tipinin etkili oldugu Kars’ta Sarikamis ve Susuz ilçelerinde olumuz hava kosullarindan dolayi okullar 1 gün tatil edildi.

Kar yagisi ve tipi ulasimi da engelledi. Kar ve tipiden merkezde 1, Akyaka’da 3 ve Arpaçay’da 7 olmak üzere toplam 11 köyün Kars ile baglantisi kesildi. Kapali bulunan köy yollari için Il Özel idaresi ekiplerince çalisma baslatildi.

Nisan ayina kadar Kars’ta kisin devam edecegini ifade eden Ebubekir Keles, “Bu kisin son günlerinde yagan karin berekete nail olacagina inaniyoruz. Çünkü bizim burada kis Nisan 15’e kadar devam eder. Hatta Mart’ta yagan karlarin daha bereketli oldugu topraga daha çok bereket kazandirdigi da bilmekteyiz” dedi.

Öte yanda yagan kar ile birlikte vatandaslarin da kar mesaisi yeniden basladi.

Sabah erken isyerlerini açan vatandaslar, isyerlerinin önün karini temizledi. Kars’ta kar yagisiyla birlikte buzlanan caddelerde ise araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Kar yagisi ile birlikte hava sicakligi da hissedilir derece düstü. Kentte termometreler eksi 5 dereceyi gösterdi.
Kaynak: İHA