Bayburt'ta Deprem Tatbikati

Bayburt’ta ziller teneffüs için degil ’deprem’ alarmi için çaldi.

Bayburt'ta Deprem Tatbikati
1- 7 Mart tarihleri arasinda AFAD tarafindan, Deprem Haftasi nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Milli Egitim Bakanligi ile Içisleri Bakanligi arasinda imzalanan protokol ile 2022 afet tatbikati Bayburt Imam Hatip Lisesinde yapildi. Tatbikat geregi çalinan ilk sirenle ögrenciler siralarin kenarlarinda çök, kapan, tutun yaparak kendilerini korudular. Tehlikenin geçmesini bekleyen ögrenciler, 2. bir sirenle ögretmenleriyle birlikte hizli ve güvenli bir sekilde okulu tahliye ettiler. Okul bahçesinde güvenli alana giden ögretmen ve ögrencileri, basarili tahliye tatbikati nedeniyle Vali Cüneyt Epcim tebrik etti.

Deprem ve tahliye tatbikatinin ardindan itfaiye ekiplerince küçük çapli yangin söndürme tatbikati yapildi. AFAD Il Müdürü Adil Arslan, sorunsuz ve amacina uygun tatbikat gerçeklestirdiklerini ifade ederek, "Bütün Türkiye’de Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligimiz tarafindan es zamanli olarak Milli Egitim Bakanligina bagli bütün okullarda, deprem ani çök, kapan, tutun yapilarak tahliye tatbikati yapildi. Bayburt Imam Hatip Lisesinde biz bu tatbikati gerçeklestirdik. Öncesinde çök, kapan, tutun yaptik sonrasin da ise tahliye yapilarak toplanma alaninda toplandik. Böylece tatbikatimizi sorunsuz bir sekilde gerçeklestirmis bulunduk" dedi.

Tatbikata, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Il Jandarma Komutani Albay Ramazan Yigit, Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Il Milli Egitim Müdürü Cengiz Karakasoglu, AFAD Il Müdürü Adil Arslan, Kizilay Sube Baskani Hümeyra Çelik, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA