Iskender Aktepe Güven Tazeledi

Erzurum Seyyar Saticilar Odasi Baskanliginin Olagan Genel Kurul seçimi yapildi.

Iskender Aktepe Güven Tazeledi
Tek liste halinde yapilan seçimde Erzurum Seyyar Saticilar Odasi Baskani Iskender Aktepe yeniden baskan seçildi. Toplam 176 üyesi bulunan odanin 88 oyunu alan Iskender Aktepe yeniden baskan seçildi. Seyyar saticilarin her geçen gün sorunlarinin artigini ifade eden Iskender Aktepe, bu sikintilari çözüme kavusturma adina ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.



Aktepe, “Bizim üyelerimiz en büyük sorunu korsan saticilar, korsan saticilar vergi vermiyorlar ve ekonomideki kayit disilik artiyor. Birçok üye arkadasimiz ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bu konuda belediyelerin ve ilgili kurumlarin duyarli olmasini istiyoruz. Bizim meslegin karsi karsiya bulundugu en büyük sikinti, korsan seyyarliktir. Fakat bu konuda belediye yönetimlerinden gerekli ilgi ve destegi yetkililerden göremedik. Korsan saticilar konusunda önlem alinmadigi müddetçe, üyelerimiz sokak aralarinda satis yapacak. Belediyeler bu konuda üzerlerine düseni yapabilmelidir. Kayit disilik her geçen gün artiyor. Korsan saticilar meslek mensuplarinda haksiz rekabet sorunu olusturuyor. Meslek mensuplarinin büyük çogunlugu ayakta kalma mücadelesi veriyor. Biz kayitli üyeler olarak devletin çizmis oldugu kurallara uygun satis yapiyoruz. Ama kayit disi çalisan esnaf bizim ekmegimizi kazanmamiza engel oluyor. Kayit disi çalisan esnafin getirdigi ürünler saglik açisindan çok uygun degil. Haftalarca satamadigi mali pazara getirip satmaya çalisiyorlar. Vatandasin sagligiyla da oynuyorlar kesinlikle kayit disi esnafin denetlenmesi lazim. Özellikle yerel yönetimlere bu noktada önemli görevler düsüyor. Seyyar saticilar satis yapmadan günü geçirebiliyorlar. Sorunun asilmasi noktasinda herkes üzerine düseni yapmasini istiyoruz” dedi.

Büyük alisveris merkezleri ve kredi karti kullaniminin artmasindan sonra satislarin önemli ölçüde azaldigini ifade eden Aktepe, “Gün içerisinde satis yapmadan tezgâhini kapatan üyelerimiz var. Esnafin sorunlari göz ardi edilmemelidir. Piyasalar gerçekten çok durgun, üyelerimiz ekonomik ve bol çesitli ürünler satiyorlar ve sürekli olarak kendilerini yeniliyorlar. Buna ragmen, yeterli oranda satis yapamiyoruz” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA