Idlib Sehidinin Adi Kütüphanede Yasatilacak

Suriye’nin Idlib bölgesinde hava saldirisinda sehit olan Tegmen Ali Emre Firinciogullari’nin adli Bitlis’in Tatvan ilçesinde kurulan kütüphanenin açilisi yapildi.

Idlib Sehidinin Adi Kütüphanede Yasatilacak
Kültür ve Turizm Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi ortakliginda imzalanan "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi çerçevesinde 2019 yilinda açilan Renkli Rüyalar ekibi tarafindan Tatvan ilçesinde bulunan Hüseyin Çelik Anadolu Lisesinde kurulan Sehit Tegmen Ali Emre Firinciogullari Kütüphanesi törenle açildi. Yaklasik 3 bin 500 kitabin oldugu kütüphanenin açilisini Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay Üzeyir Durmus ve Renkli Rüyalar ekibi yapti. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, Sehit Tegmen Ali Emre Firinciogullari’nin hayati konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Burada konusan Kaymakam Erdemir, kütüphanenin açilisinda emegi geçen Renkli Rüyalar ekibi üyesi Asim Kardogan ve oglu Bilal Kardogan’a plaket takdim etti. Program, hatira fotografinin ardindan sona erdi.

Kütüphanesiz herhangi bir okulun kalmadigini söyleyen Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir, “Ilçemizde gerek is adamlarimizdan gerekse bu noktada duyarlilik sahibi insanlarimizdan olusan gruplar var. Çesitli yerlerde de bu tarz aktiviteler ile kütüphaneler insa edip okullarimizi biraz daha güzel hale getiriyorlar. Bu arkadaslarin çabalarini biz gerçekten çok takdir ediyoruz. Hepsi genç arkadaslarimiz ve gayretliler. Kütüphanesiz herhangi bir okulumuz kalmadi. Artik devlet olarak bütün kütüphanelerimizi yeni bir sistem ile düzenledik. Ögretmenlerimiz emek sarf ederek duvarlarini boyayip raflarini insa ediyorlar ve bunu kimsenin bir zorlamasi olmadan yapiyorlar. Bütün hocalarimiza ve ögretmenlerimize, destek olan is dünyasindan insanlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Renkli Rüyalar ekibi olarak birçok kütüphane açtiklarini ve son olarak sehit adini yasatmak amaciyla Tatvan’da kütüphane açtiklarini dile getiren Asim Kardogan ise “2019 yilinda Renkli Rüyalar ekibi kuruldu. Genelde her kesimden ögretmen, ögrenci, hemsire, doktorlardan olusan bir grubumuz var ve köy okullarina renk kattik. Köy okullarinin birçok onarim ve tamir islerini yaptim. Son olarak Ali Emre Firinciogullari adina bir kütüphane açtik. Hedefimiz 3 bin kitapti ve su anda 3 bin 500 kitabimiz var. Daha da büyüyor ve Türkiye’nin bütün geneli bizlere kitap katkisinda bulundular. Burada emegi olan bütün ögretmen arkadaslara, saglik çalisanlarina tesekkür ederim. Bu kütüphane burada olan bütün ögretmen arkadaslar ve Renkli Rüyalar ekibinin katkilari ile yapildi. Kitaplar Türkiye’nin her yerinden geldi” dedi.

Bakanlik tarafindan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ projesine destekte bulunduklarini dile getiren Ögretmen Süleyman Sertel de, “2020 yilindan itibaren okulumuz kütüphanesinde çesitli çalismalar yaptik. Bu çalismalarla fiziki yapiyi güçlendirdik. Disaridan sivil inisiyatif ile çok sayida çalisma yaptik. Bu çalismalarla okul kitap sayisini 5 bin üzerine tasidik. Bu baglamda bakanligimizin ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ projesine de destekte bulunduk. Hem sehidimizin adini yasatmak hem de aziz hatirasina bir saygi mahiyetinde bugün bu açilisi gerçeklestirdik” ifadelerini kullandi.

Açilisa Ilçe Milli Egitim Müdürü Abdullah Yüzer ve Tatvan Belediye Baskan Yardimcisi Necdet Ökmen de katildi.

Kaynak: İHA