Aksaray'da Helikopter Destekli Trafik Denetimi

Aksaray Il Emniyet Müdürlügü, helikopter destekli trafik uygulamasi ile karayollarinda denetim yaparak kilometrelerce uzaktaki sürücülerin ihlallerini tespit etti.

Aksaray'da Helikopter Destekli Trafik Denetimi
Türkiye’nin önemli bir geçis güzergahina sahip olan Aksaray’da Il Emniyet Müdürlügü, Emniyet Genel Müdürlügü Havacilik Dairesi Baskanliginin destegiyle helikopter destekli trafik uygulamasi gerçeklestirdi. Uygulama çerçevesinde belirlenen 3 farkli denetim noktasina 20 ile 30 kilometre arasinda yaklasan ve kural ihlali yapan araç ve sürücüleri tespit edildi. Havadan görüntülenerek tespit edilen araç ve sürücüleri noktalarda görevli Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerine bildirildi.

Havadan takip edilen kural ihlali yapan sürücüler noktalarda durduruldu. Noktalarda trafik ekiplerince kural ihlali yapan araç ve sürücülerin islemleri yapilirken, Asayis Subesi ekipleri ise sürücü ve araçlardaki yolcularin Genel Bilgi Taramasini (GBT) yapti. Yeni tip kimlik kartlari tablet sistemi üzerinden barkod kontrolünden geçirildi. Yaklasik 2 saat boyunca süren helikopter destekli uygulama Aksaray - Adana, Ankara, Nevsehir ve Konya Karayolunda gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA