Milletvekili Tüfenkci Kernek'te Gençlerle Bulustu

Kernek Külliyesi’nde gençlerle bir araya gelen AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, muhalefetin gençligi Z ve Y kusagi olarak adlandirmasina gönderme yaparak kendilerinin gençligi Teknofest kusagi olarak gördügünü belirtti.

Milletvekili Tüfenkci Kernek'te Gençlerle Bulustu


AK Parti (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kernek Külliyesinde gençlerle bulustu. Bulusmada yaptigi konusmada AK Parti’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde gençleri odak noktaya alarak kuruldugunu vurgulayan Tüfenkci, “AK Parti bu ülkenin gelecegine güvenilerek kuruldu ve Allah’a hamdolsun 21 yilda milletin çizmis oldugu istikamet dogrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Biz 5 seçim geçirdik ve her seçimde millete hesap verdik, millet bizi onayladi. Insallah 2023’te de önümüzde bir seçim var, yine millete hesap verecegiz. Milletin önüne gidecegiz ve millet bize onay verirse insallah Cumhuriyetin 100. yilinda da Türkiye’yi dünyada lider ülke konumuna Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde getirecegiz” ifadelerini kullandi.

"Cumhurbaskanimiz gençlere hep güvendi"

Bu günlerde birçok siyasi kesimin özellikle gençler üzerinden siyaset yapmaya çalistigini da belirten Tüfenkci, “Bu çevreler gençler üzerinden hesap görmeye çalissa da Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, AK Parti kuruldugundan bu yana gençlere hep güvendi. Önce seçilme yasini düsürdü daha sonra seçme yasini düsürdü. Bugün gençlere destek verdigini söyleyen partilerin hiçbirisi geçmiste iktidarda olduklarinda da asla ve asla gençlere güvenerek ne seçme yasini ne de seçilme yasini düsürmedi. Hani siz bugün gençler üzerinden sosyal medyada hesap kesenler geçmiste yapmis oldugunuz icraatlara baktiginizda üniversitelerin sayisi ne kadardi, Türkiye’de üniversite orani ne kadardi? Biz iktidara geldigimizde 76 tane üniversite vardi. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan dedi ki, ‘Her ile üniversite kuralim gençlerimizi oradan oraya tasimayalim. Her ilimiz üniversitedeki gençlerle bulussun, o gençlerin o ile olan katkilarini görelim’. Ve gerçekten de 81 ilde AK Parti döneminde üniversitelerimizi olusturduk. 76 olan üniversite sayimizi bugün 207’lere çikardik. Yine ögrenci yurtlari sayisina da baktigimizda nereden nereye denilecek oranda ve kiyas kabul edilemeyecek oranlarda artis sagladik. Doktora ögrencilerine ve arastirma görevlilerine burs yoktu, AK Parti döneminde oldu” diye ekledi.

"Onlar Z ve Y, biz Teknofest kusagi diyoruz"

Birilerinin gençlere Z veya Y kusagi sifati koymasini da animsatan Tüfenkci, “Birileri gençlere Z kusagi Y kusagi desinler, Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi biz Teknofest kusagi diyoruz. Yani bilimle ilimle istikametini tayin eden ve teknolojiyi sonuna kadar bu ülkenin hayrina kullanan gençler noktasinda ifade ediyoruz. Gençler sunu görün, AK Parti ile beraber Savunma Sanayimiz daha önce yüzde 20’lerdeydi. Millilesme orani bugün yüzde 80’lerde. Biz savunma sanayinde yerli ve milliyiz. Onun için Türkiye’ye operasyon çekmekte zorlaniyorlar, onun için Recep Tayyip Erdogan gibi bir lidere operasyon çekerken dis güçler fiili saldirilarla degil içten algilarla operasyon çekmeye çalisiyorlar. Onun için finansal araçlarla operasyon çekmeye çalisiyorlar, onun için döviz üzerinden operasyon çekmeye çalisiyorlar. Ama ne üzerinden operasyon çekerlerse çeksinler, milleti yaniniza alirsaniz, gençleri yaniniza alirsaniz inanin operasyonlarin hepsini de siz gençler bosa çikaracaksiniz. Çünkü biz 2002’de iktidara gelirken dedik ki, hiçbir sey eskisi gibi olmayacak. Ve daha sonra dedik ki ‘Yeter söz milletindir’ millet ne diyorsa o olacak dedik. Onun için gençlere önem verdik, onun için gençlerin gelismesi ve degismesi noktasinda gayret gösterdik. Geldigimiz nokta itibari ile elbette ki ülke için bütün hayallerimizi gerçeklestiremedik. Çok sözümüz var, yapacak çok isimiz var, gidecek çok daha fazla yolumuz var" dedi.



Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu’na Malatya’ya yaptiklari yatirimlardan dolayi tesekkür eden Milletvekili Tüfenkci, “Sirf Malatya’da 350 milyonun üzerinde yatirim yaptik. Orduzu tarafina giderseniz bir spor kompleksini görürsünüz. Dogu ve Güneydogu Anadolu’da belki de tek olan jimnastik salonunu hayata geçiriyoruz. yüzme havuzu futbol voleybol basketbol sahalarinin tamaminin içinde oldugu bir Spor kompleksi. Yine Melekbaba’da 100 dönümün üzerinde modern bir kompleksi hayata geçirdik. Yakinca’da yine ayni sekilde bir spor kompleksi, yüzme havuzunu hayata geçiriyoruz. Yine Büyüksehrimizin katkilariyla Orduzu’da 5000 bin kisilik Olimpik Yüzme Havuzunu hayata geçiriyoruz. Beydagi Gençlik Kampimizi Malatya Büyüksehir Belediyesi ihale etti. Gençlik Spor Bakanligimizla ortaklasa yürüttügü bir proje orada gençlik kampini olusturuyoruz. insallah bittiginde oralari da siz gençler çok rahat bir sekilde kullanacaksiniz. Oralarda sizler faaliyet göstereceksiniz. Bugün birçok noktada gençlik merkezlerimiz var özellikle gençlerimizin istedigi bütün kurslar emrinize amade” seklinde konustu.



Gençlerin istihdamini desteklemek adina özellikle tesvikleri hayata geçirdiklerini de dile getiren Tüfenkci, “Sigorta primlerini bizler üzerimize aliyoruz. Tabi belirli bir süre. Gençlerin meslek edinme noktasinda bir yillik bu meslek edinme süresince sigortasini ve ücretini devlet olarak hükümet olarak bizler karsiliyoruz yine sanayide çiraklik da bulunan gençlerimizin özellikle son siniftaki ücretlerini arttirdik hem de oralarda iyilestirmeler yaptik” dedi.



"Bütün çabamiz Türkiye’yi büyütmek"

AK Parti olarak amaçlarinin Türkiye’yi her yil yüzde 5’in üzerinde büyütmek oldugunun da altini çizen Tüfenkci, “Peki yüzde 5’in üzerinde büyürse Türkiye gençlerin ne faydasi var? Su faydasi var; biz her yil yüzde 5’in üzerinde büyütürsek Türkiye’yi en az 900 bin-1 milyon arasi gencimize yeni is ve as bulmus oluruz. Onun için bütün çabamiz Türkiye’yi büyütmek. 2021’de bütün olumsuzluklara ragmen pandemiye ragmen dünyadaki ticaret hacminin dar olmasina ragmen Türkiye’yi yüzde 11 büyüttük. 2022’de de hiç ummadigimiz bir sekilde dünya konjektöründen kaynakli sikintilarin bir takim ekonomik dalgalanmalar olsa da inanin bunlar geçici. Insallah enflasyonu düsürecegiz hem de 2023’te tek haneli rakamlarla yolumuza devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA