Kiliçdaroglu, Manisa'nin Ilçelerinde Halkla Bulustu

Manisa’da bulunan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Salihli 67-70 No’lu Tasiyicilar Kooperatifinde kamyonculara hitaben “Her önüne gelen kamyon almamali. Ona da bir makul ölçü olmali. Plakalarinizin bir degeri olmali” dedi.

Kiliçdaroglu, Manisa'nin Ilçelerinde Halkla Bulustu


Manisa’da bir dizi ziyarette bulunan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Salihli 67-70 No’lu Tasiyicilar Kooperatifinde kamyoncularla bir araya geldi. Kiliçdaroglu, daha sonra Turgutlu Belediyesi Kres ve Taziye Evi Temel Atma Töreni’ne katildi.

Kiliçdaroglu, Ahmetli’de yol üzerinde kendisini bekleyen vatandaslarin yanina giderek onlarla sohbet de etti. Burada bebekleri seven Kiliçdaroglu, Ahmetli köy kahvesinde vatandaslarla bir araya gelerek onlarin sorunlarini dinledi. Ahmetlililer tarafindan CHP liderine Atatürk fotografi ve Türk bayragi hediye edildi.

"Dünyada bilinen bir yolu var"

Salihli 67-70 No’lu Tasiyicilar Kooperatifinde kamyoncularin sorunlarini dinleyen CHP lideri, söyle konustu: “Ciddi bir güce sahipsiniz. Kontagi kapatin anlaminda söylemiyorum. Sadece gücünüzün farkina varin. Sizlerin sorununu çözemiyorlarsa iktidari degistireceksiniz. Degistirmek zorundasiniz. Aksi halde bu sorunlarin hiç birisi çözülmez. Özellikle akaryakit fiyatlarindan sadece siz degil taksiciler, minibüs soförleri, servisçiler, çiftçiler herkes sikayetçi. Su anda Türkiye’de derdi olmayan bir meslek grubu yok. Otobanlarin, köprülerin pahali oldugunu biliyorum. Gelir elde etmek istiyorsaniz, çalismak istiyorsaniz, kazandiginiz parayi evinize götürmek istiyorsaniz bunun dünyada bilinen bir yolu var. Bu zulmü çektirenleri iktidardan alasagi edeceksiniz. Bu kadar basit."

"Önce derdi yasayan kisiye soracaksin"

CHP lideri, "Sizlere belge veriyorlar. Hepsinden para aliyorlar. Siz belgelerinizi kamyonun vitrinine koysaniz önünüzü göremezsiniz. Gittigim her yerde mutlaka firsat bulursam kamyon soförleri ile bir araya gelirim. Onlarin gittigi lokantalara giderim. Bir sorunu çözmeye karar verdiysem sorunu yasayani dinlemem lazim. Kamyon soförünün sorununu dinlemezsem Ankara’da oturup sorunu nasil çözecegim? Önce derdi yasayan kisiye soracaksin. Çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Bütün sorunlar çözülür. Devlet yönetiminde adalet olursa bunlarin hepsi olur" dedi.



"Aracinizi yenilerken KDV ve ÖTV alinmamasi lazim"

Kiliçdaroglu söyle devam etti: "Pandemi döneminde esnafa yardim yapildi. Simdi o yardimi vergiye tabi tutuyorlar. Vergi ödeyeceksiniz. Yardimin vergisi olur mu? Evet oldu. Her önüne gelen kamyon almamali. Ona da bir makul ölçü olmali. Plakalarinizin bir degeri olmali. Isçi emekli olurken kidem tazminati, memur emekli olurken emekli ikramiyesi, esnaf dükkani varsa hava parasi alir. Sizin neyiniz var? Plaka sizin emekli ikramiyeniz. Onun da degeri olmasi lazim. Her önüne gelen kamyon alabiliyor. Bu meslek siradan degil özverili bir meslektir. Türkiye’nin ihtiyaçlarini karsilayan kesim sizsiniz. Sizin elin üstünde tutulmaniz, zarar etmemeniz lazim. Aracinizi yenilerken KDV ve ÖTV alinmamasi lazim. Bu sizin ekmek tekneniz."

"Geliyor gelmekte olan"

Kiliçdaroglu, "Emeklinin de derdini biliyorum, dul yetimin derdini de biliyorum. Zamlarin geldigini biliyorum. Hepinize sesleniyorum; az kaldi, geliyor gelmekte olan. Kararliyiz. Sorunlari çözecegiz. 6 siyasi parti lideri bir araya geldi. Memleket bu haldeyken bir araya gelmek zorundayiz. Birlikte ve beraber çalisacagiz. Sikintilariniz var biliyorum. Biraz disinizi sikin. Sandik gelecek, geregini beraber yapacagiz" ifadelerine yer verdi.

"Suriyeli kardeslerimizi memleketlerine gönderecegiz"

Kiliçdaroglu, kamyoncularin sözleri üzerine de “Suriyeli kardeslerimizi de memleketlerine gönderecegiz. Öncelik, bu ülkenin insanlari. Irkçilik yapmiyoruz, onlara düsmanlik besleniyoruz ama onlarin iradesi ile onlari insallah kendi memleketlerine gönderecegiz” yanitini verdi.

"Göreviniz engelleri asmak ve halka hizmet etmek"

CHP lideri, Ahmetli’deki köy kahvesi ziyaretinin ardindan Turgutlu Belediyesi Kres ve Taziye Evi Temel Atma Töreni’ne geçti. Burada vatandaslara seslenen Kiliçdaroglu, sunlari söyledi: “Hep beraber birlikte güzel ülkemizde huzur içinde yasamak istiyoruz. Belediye baskani arkadaslarimiza, ‘Seçildikten sonra kimsenin ekmegi ile oynamayacaksiniz. Millete hesap vereceksiniz’ dedim. ‘Vatandaslar arasinda ayrimcilik yapmayacaksiniz. Yapacaksiniz, fakir mahallelere ayrimcilik yapin’ dedim. Belediye baskanlarimiz elinden gelen çabalari gösteriyorlar. Engeller çikarildigini biliyorum ama belediye baskani arkadaslarimiza ‘Asla sikayet etmeyeceksiniz, göreviniz engelleri asmak ve halka hizmet etmek’ dedim.”

"Sözüm var"

“Adaletli olmak kadar dogru bir sey yok” diyen Kiliçdaroglu, “Dünyanin düzeni adalet üzerine kurulmustur. Yönetenlerin adaletli davranmasi, kadrolara liyakatli kisileri atamasi son derece önemlidir. Belediye baskanlarimiz adaletli davrandiklari sürece pek çok sorunu çözerler. Adaletli davrandiklarinda geçmiste kendisine oy vermemis olanlar bile destek verme kanaatini yüreklerinde hissedecektir. Belediye baskanimizin esinin elinde kadina siddete karsi bir pankart vardi. Bütün kadinlara sözüm var. Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani koltuguna oturdugunda ilk bir hafta içinde Istanbul Sözlesmesi’ni yürürlüge koyacagiz. Bu ülkenin kadinlari tarlada, evde, devlet dairelerinde, fabrikalarda, hayatin her alaninda çalisir. Bir de onu üstüne siddet uygularsaniz bu kabul edilemez. Sözüm var; ilk islerimizden biri kadina siddeti yasaklayan sözlesmeyi yürürlüge koyacagiz." ifadelerini kullandi.

SMA’li Irem Nur için destek istedi

Temel atma töreninde konusan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, SMA hastasi 1 yasindaki Irem Nur Çakto isimli bebekle kürsüye çikarak Irem Nur için yardim kampanyasi için destek çagrisinda bulundu. Kürsüye çikan esinin elindeki “Kadina siddete hayir” dövizini isaret eden Baskan Akin, kadina siddete karsi mesaj da verdi. Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Turgutlu Belediyesi Kres ve Taziye Evi hakkinda da ise “Çocuklarimizin en iyi kosullarda yetismesinin saglamanin en önemli adimlarindan birini atiyoruz. Projemizde 235 metrekare alan taziye evi, 492 metrekare alan ise çocuk kültür sanat merkezi olarak planlandi. 5 milyon 189 bin TL’lik yatirimimizi 270 günde tamamlamayi hedefliyoruz” diye belirtti.

Kaynak: İHA