KATSO Baskani Alibeyoglu, 'Sorunlarimiz Ortak'

Kars Ticaret ve Sanayi Odasi (KATSO) Baskani Ertugrul Alibeyoglu, sorunlarin ortak oldugunu, maliyet artislari ve karlilik oranlarindaki düsüslerin tüm ticarethaneleri olumsuz etkiledigini belirtti.

KATSO Baskani Alibeyoglu, 'Sorunlarimiz Ortak'
KATSO Baskani Ertugrul Alibeyoglu ve Yönetimi, geçtigimiz aylarda yapilan genel kurul ile seçilen Bakkallar Odasi Baskani Murat Bakirhan, Elektirikçiler Odasi Baskani Oruç Tekçiler, Firincilar ve Lokantacilar Odasi Baskani Subutay Kiliç, Mobilyacilar ve Marangozlar Odasi Baskani Turgut Gökalp, Soförler Odasi Baskani Okay Ulakçi, Terziler Odasi Baskani Ismet Mamik, Digor Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Cemal Bögli, ve Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Adem Buruldayi ziyaret etti.

Ziyarette konusan Baskan Alibeyoglu, “Kars’in en büyük sivil toplum kurulusu olan KATSO olarak sehrimizdeki STK’lar ile yakin temas halindeyiz. STK’larin çok sesliligini görüyor, sehre katma deger katacaklarina da inaniyoruz. Sehrimizin kilcal damarlari olan esnaf odalari bizler için önemli. Bu sehri gelistirmek, ekonomisini büyütmek istiyorsak Esnaf Odasi baskanlarimizin görüslerine kulak vermemiz gerekiyor. Ben, Esnaf Odalarimiza deger verildiginde motivasyonlarinin yükselecegine, islerini gelistireceklerine ve kent ekonomisine daha fazla katki sunacaklarina inaniyorum. Zaman zaman Esnaf Odalari baskanlarimizdan bizlere gelen talepleri üst kurumlara iletiyoruz. Aslinda, Esnaf Odalarinin üyelerinin ve bizim üyelerimizin sorunlari son zamanlarda ortak. Maliyet artislari ve karlilik oranlarindaki düsüsler sektörleri olumsuz olarak etkiliyor. Sektörlerin tüm sorunlarini dün oldugu gibi bugün de çati kurulusumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) basta olmak üzere ilgili Bakanliklara, kurum ve kuruluslara aktarmaya devem ediyoruz. Ben Oda Baskanlarima bizleri kabulünden dolayi tesekkür ediyor, yeni dönemlerinin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduklari memnuniyeti dile getiren Oda Baskanlari, KATSO Baskani Alibeyoglu’nun çalismalarini yakindan takip ettiklerini kaydettiler. Üyelerinin yasadigi sorunlar hakkinda bilgiler veren Oda Baskanlari, “Ertugrul Alibeyoglu baskanimizin Odalarimizi ziyareti bizleri çok memnun etmistir. Kendisinin destegine her zaman ihtiyacimiz olacak, gerekli katkiyi verecegine de inaniyoruz. Bizleri ziyaretinden dolayi kendilerine sükranlarimizi sunuyoruz” diye konustular.
Kaynak: İHA