Gaspçiyi Tornavida Ile Öldüren Üniversite Ögrencisi Hakim Karsisinda

Bursa’da, kendisini tornavida ile tehdit edip, telefonunu gasp etmeye çalistigini öne sürdügü Erkan Aysu’yu (31) biçaklayarak öldüren üniversite ögrencisi Enes Kör’ün (21) tutuksuz yargilanmasina baslandi. Müsteki avukati, Kör’ün suçun mahiyeti ve mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak tutuksuz yargilanmak üzere tahliye edilmesi nedeniyle reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise talebi reddetti.

Gaspçiyi Tornavida Ile Öldüren Üniversite Ögrencisi Hakim Karsisinda
Edinilen bilgiye göre, olay 3 Ocak günü saat 08.30 siralarinda, Osmangazi ilçesi Yahsibey Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre Erkan Aysu, Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü 3’üncü sinif ögrencisi Enes Kör’ün, bos zamanlarinda çalistigi süpermarkete giderken yolunu kesip, elindeki tornavidayi göstermisti. Maktul, Enes Kör’e "Seni burada öldürürüm, kimse bulamaz" diyerek tornavidayi karnina dayayip, bogazini sikti.

Cebindeki biçagi çikaran Kör, Aysu’yu yaralayip, yakindaki evine geri döndü. Kör, daha sonra olayi anlattigi agabeyiyle Aysu’nun bulundugu yere gitti. Agabeyi 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayip durumu bildirirken, Enes Kör de ise gitti. Birçok suçtan kaydinin bulundugu belirtilen Erkan Aysu, Çekirge Devlet Hastanesi’nde hayatini kaybetti. Çalistigi markette gözaltina alinan Enes Kör ise sevk edildigi adliyede çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.elefonunu istedi.

Savcilik sorusturmasinda Enes Kör hakkinda, Bursa 6’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde, ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasi talebiyle dava açildi. Kör’ün ailesi, avukat araciligiyla tutukluga itiraz etti. Dosyayi inceleyen 6’nci Agir Ceza Mahkemesi heyeti, cinayeti gören tanik ifadesinin yaninda, olay aninda Erkan Aysu’nun elindeki tornavidayla üzerinde bulunan bir miktar uyusturucu ve çakmak gazini dikkate alip, 37 gündür cezaevinde olan Enes Kör’ün tutuksuz yargilanmasina karar verdi.

Cumhuriyet Savcisi ile Aysu’nun ailesinin avukati, tahliye kararina itiraz için üst mahkeme olan 7’nci Agir Ceza Mahkemesi’ne müracaat etti. Itirazi degerlendirmek için dosyayi inceleyen mahkeme heyeti, ’Tahliye karari usul ve yasalara uygun verilmistir’ görüsünü bildirip, her iki itirazi da reddetti.

Enes Kör’ün yargilanmasina tutuksuz olarak baslandi. Bursa 6’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya sanik Enes Kör, Erkan Aysu’nun ailesi ile taraf avukatlari katildi.

Müsteki avukati, sanigin isledigi öldürme eylemine ragmen tensipli tahliye edilmesinin hem hukuken hem de vicdanen isabetsiz oldugunu savunarak, bu durumun mahkeme heyetinin tarafsizligini ortadan kaldirdigi gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, müsteki vekili tarafindan sunulan gerekçeleri yerinde görmeyerek, reddi hakim talebini reddetti. Talebin 7’nci Agir Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmeden heyet, durusmayi erteledi. Durusmanin ardindan tutuksuz sanik Enes Kör, polis kontrolünde adliyeden çikarildi.
Kaynak: İHA