Çocuklar Için Anlamli Söylesi

Kocaeli’de Kütüphaneler Haftasi’nda minik okurlar, sair ve yazar Ayse Sevim ile bulustu. Etkinlikte "Mutlu Prens" kitabini yeniden tasarlayan çocuklar, söylesi bittiginde de Ayse Sevim’e kitaplarini imzalatti.

Çocuklar Için Anlamli Söylesi
28 Mart-3 Nisan arasinda kutlanan Kütüphaneler Haftasi çerçevesinde, çocuk edebiyatina önemli eserler kazandirmis sair ve yazar Ayse Sevim, minik okurlariyla bulustu. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen söylesiye, Yarbay Refik Cesur Ilkokulu 3. sinif ögrencileri, ögretmenleriyle birlikte katildi.

Çocuklarin alkislariyla karsilanan yazar Ayse Sevim, "Ben de sizinle bir araya gelmekten çok mutluyum. Ayrica çok heyecanliyim. Sizinle bugün bir hikayeyi birlikte tasarlayacagiz" dedi.



Çocuklar Mutlu Prens’in ismini "Kerem" koydu

Yazar Ayse Sevim çocuklarla tasarlayacaklari hikayeyi ise Oscar Wilde’in "Mutlu Prens" eserinden seçti. Hikayeyi anlatan yazar Sevim, sorulariyla öykünün ana temalari olan iyilik, kötülük ve merhamet kavramlarini çocuklarla adeta yeniden tasarladi. Minik okurlar, Mutlu Prens’in ismini ise aldiklari ortak kararla "Kerem" olarak belirledi.

Çocuklarin hikayede geçen kavramlara güzel ve anlamli cevaplariyla yön verdigini söyleyen Ayse Sevim, "Sizleri kutluyorum, hikayeyi yürekleriniz gibi çok güzel tasarladiniz" diye konustu.

Söylesinin sonunda yazar Ayse Sevim kitaplarini çocuklar için imzaladi.
Kaynak: İHA