Batman'da Ekiplerden Ramazan Ayi Öncesi Denetim

Batman’da ekipler Ramazan ayi öncesi temel gida ve ihtiyaç ürünlerinin satildigi market, kasap, firin, manav ve lokantalarda fahis fiyat ile etiket denetimi gerçeklestirdi.

Batman'da Ekiplerden Ramazan Ayi Öncesi Denetim
Batman Il Emniyet Müdürlügü e Ticaret Il Müdürlügü, Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile belediye zabita ekipleri, Ramazan ayi öncesi kent merkezinde market, kasap, firin ve manavlar da fiyat, gramaj ve hijyen denetimi yapti. Sebze ve meyve, gida ürünleri ile temizlik ürünleri basta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatlari inceleyen ekipler, ürünlerde fahis fiyat olup olmadigina, ürünün etiket fiyati ile kasa fiyati arasinda fark bulunup bulunmadigina, etiket ve künye bilgileri ile ürünlerin önceki fiyatina bakti.

Marketlere yapilan denetimlerde, son kullanma tarihi geçmis çok sayida ürüne el koyuldu. Konu ile ilgili açiklamada bulunan Batman Belediyesi Zabita Müdürü Muharrem Kara, isletmelerde fiyat, etiket ve hijyen denetimi yaptiklarini söyledi.

Denetimlere agirlikli devam edeceklerini ifade eden Kara, "Satisa sunulan ürünlerin raf ve kasa fiyatini kontrol ettik. Cumhurbaskanimiz tarafindan KDV oranlari düsürülen ürünleri kontrol ettik. Vatandaslarimizin güzel bir ramazan ayi geçirebilmesi için denetimlere basladik. Vatandaslarin huzuru ve güvenligi için sahada olan ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasina dayali olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA