Batman'da Kapali Kalp Ameliyati Gerçeklestirildi

Daha önce sadece büyük sehirlerde hastanelerde gerçeklestirilen kapali kalp ameliyati Batman’da da yapildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Sinan Göçer, gögüs kafesi kesilmeden uygulanan kapali ameliyat yöntemiyle kalp kapakçigi degisimini Batman’da bir özel hastanede gerçeklestirdi.

Batman'da Kapali Kalp Ameliyati Gerçeklestirildi
Nefes darligi ve çarpinti sikayetleri ile kardiyoloji bölümüne basvuran Abdürrahim Nagirci (58) isimli hastada, ileri derecede 4 damar tikanikligi tespit edildi.

Batman’da ilk defa 4 damar Bypass ameliyatini gerçeklestirildigini belirten Op. Dr. Göçer, “Bilindigi gibi kalp damar cerrahisi gögüs ön kemigi kesilerek yapiliyor halen dünyada ve Türkiye’de en sik sekilde gögüs ön kemik kesilerek yapiliyor. Ancak son yilarda diger cerrahi branslarda oldugu gibi kalp cerrahisinde de kapali ameliyatlar dedigimiz minimal cerrahi hem hastalar hem hekimler tarafindan bir egilim mevcuttur. Son dönemlerde gerekli ekipmanlarin gelistigi ve arti tecrübenin birikimiyle çok damar baypas ameliyatlarda gögüs ön kemigi kesilmeden yapilabilir hale geldi. Bizde Batman’da ilk defa 4 damar Bypass ameliyatini gerçeklestirmis olduk. Hastamiz ilk ameliyat sonrasi kontrolüne geldi gayet iyi durumda kendisi. Ameliyat sonrasi ciddi bir saglik problemi yok solunum dolasim ile her hangi bir hareket sistemi ile ilgili bir problemi yoktur. Hastamiz gayet iyi durumdadir” dedi.

Dört ana kalp damari tikali oldugu için Istanbul, Ankara gibi sehirlere gitmeye gerek olmadigini söylen 58 yasindaki hasta Abdürrahim Nagirci, “20 gün evvel hastalandim anjio ameliyatina girdirdikten sonra 4 tane damarim tikaliydi. Doktorum ile görüstükten sonra kapali ameliyat olacagimi söyledi.

Allah sükürler olsun ameliyat etti çok sükür basarili geçti. Suanda iyi durumdayim gögüs agrim yok 5 günlük tedaviden sonra ayaga kalktim iyi durumdayim. Ameliyattan sonra gayet iyi bir sekilde rahat uyuya biliyorum. Gögüs kemigimi kesmeden kapali ameliyat gögüs altinda ameliyat etti hocam Allah razi olsun kendisinden. Bizim bölgede böyle doktorlarimiz bizim için çok kiymetli Istanbul, Ankara’ya gitmeye gerek yok kendi sehrimizde ameliyat oluyoruz artik” diye konustu.

Kaynak: İHA