Memur-Sen Burdur'da Toplandi

Burdur’da Egitim Bir-Sen teskilat bulusmasi gerçeklesti. Bulusmada Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin sendika hakkinda konustu.

Memur-Sen Burdur'da Toplandi


Sendika kurmanin önemini dile getiren Yalçin, “Kisa süre önce ‘Egitim Bir Sen’ olarak basladigimiz, ‘Memur-Sen’ genelinde büyüyerek 1 milyon sayisini astigimiz örgütlenme mücadelemizin kurucusu olan ‘Egitim Bir Sen’imizin 30’uncu yili vesilesi ile vefa bulusmalari tertip ettik. Türkiye’nin nüfusu 83 milyon, bu sayi 2’ye dahi katlansa örgütsüzse ve teskilatsizsa, 4 tane örgütlenen adam ayni hedefe yürüyen adamlar tüm o nüfusu yönetir. Çünkü bereket örgütlenmektedir. Bakin eliyle müdahale etmek iktidardakilerin isidir. Onlari iktidara getirdiklerimize emanet ediyoruz, bizim isimiz dil ile müdahale etme yetkisidir. Dolayisiyla dil ile müdahale örgütlenmek demektir. Onun için biz yillarca elestirdik” diye konustu.



Tüm memurlarin yararlanabildigi yasalari müfredata girmesinde çabalarinin oldugunu belirten Yalçin “2010 referandumuna ‘Memur-Sen’in dirayetiyle toplu sözlesme hakkini koydurttuk. Eger koymazsaniz 6’si bizde, toplu görüsme hakki bize geldi, biz simdi masaya oturmayiz ve sosyal faaliyeti sisiririz dedik ve toplu sözlesme hakkini aldik. 350 toplu sözlesme kazanimini kayit altina aldik. Kamu personel danisma kurulu, kurum idare kurulu gibi sosyal mekanizmasi ile çözdügümüz kazanimlar ve hukuk büromuz üzerinden genele açtigimiz yollar ile birlikte toplam 802 kazanim diye kaydettik. Memur sendikaciligi ne kazandiysa altinda terimiz ve imzamiz var” dedi.



Egitimciler hakkinda yaptiklari projeler hakkinda da konusan Yalçin “Yine toplu sözlesmede aldigimiz bir kararla ilgili bir hoca hanim geçen günlerde bir video çekti ve ben de o videoyu paylastim. Salgin dönemindeki emekleri için egitimcilere bir yük olustu. Evde çocuk bagiriyor, Ekrandan çocuk bagiriyor, ev problemleri yani normal okul döneminden çok daha zor. Bakan Bey sag olsun ögretmenlere bir defaya mahsus basari belgesi verecegiz, dedi.

100 bine yakin ögretmen alamayacakti. Onun için bir ögretmen hanim video çekti ve dedi ki ‘Sendikama tesekkür ediyorum, 6’nci dönem toplu sözlesmede sözlesmeli ögretmenler de basari belgesi alabilir ibaresi koydular. Bu sayede biz de alabildik’ bu açidan biz meselelerin bosluklarini görüyoruz, birbiri ile kiyasladigimiz zaman aralarindaki farklari görebiliyoruz” ifadelerini dile getirdi.
Kaynak: İHA