Millet Bahçeleri Aksaray'a Nefes Aldiracak

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’in yesil alanlarin artirilmasina yönelik baslattigi Fatih ve Kalanlar Millet Bahçelerinde çalismalar bitme asamasina geldi.

Millet Bahçeleri Aksaray'a Nefes Aldiracak
Sehrin ilk Millet Bahçesi olma özelligini tasiyan Fatih ve Kalanlar Millet Bahçesi projeleri ile kisi basina düsen yesil alan varliginda önemli artislar olmasi planlaniyor. Fatih Mahallesinde toplamda 19 bin metrekare alanda hayata geçirilen Fatih Millet Bahçesinin 11 bin metrekaresi yesil olan olarak belirlendi. Sehrin sosyal donati alanlarini gelistirmek, sayisini artirmak adina hayata geçirilen Millet Bahçesinde vatandaslarin aileleri ile birlikte dinlenebilmeleri için ise 14 adet kamelya ve 95 metrekare genisliginde kafeterya bulunuyor. Kalanlar Millet Bahçesi ise 42 bin metrekarelik alanda hayata geçiyor. Fatih Millet Bahçesinde oldugu gibi Kalanlar Millet Bahçesinde de bisiklet yollari, kiraathane ve bitki görsel alanlari bulunuyor. Her iki Millet Bahçesinde de çocuklar için yeni nesil oyun gruplari ve zihinsel fiziksel gelisimlerine katki saglayacak alanlar bulunuyor. Ayrica sportif etkinliklerin yapilabilecegi basketbol, voleybol ve futbol sahalari bulunabiliyor. Millet Bahçelerinde günün her saatinde vatandaslar dekoratif kamelyalari ve yürüyüs yollarini gönül rahatligi ile kullanabilmeleri için modern aydinlatmalar kullanilarak aydinlatildi.

Fatih ve Kalanlar Millet Bahçeleri ile ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Evren Dinçer, Millet Bahçelerinde vatandaslari doga ile bulusturacaklarini ifade etti.

Baskan Dinçer, “Sehrimizde vatandaslarimizin aileleri ile birlikte huzurla zaman geçirebilmeleri adina birçok çalisma gerçeklestirdik. Sosyal donati alanlarinin genisletilmesi adina yaptigimiz çalismalardan olan Millet Bahçeleri projelerimizi tamamlama asamasina geldik. Millet Bahçelerimizi hizmete açtigimizda vatandaslarimiz aileleri ile birlikte huzur ve güvenle kullanabilecekler. Ayrica Millet Bahçelerimiz sehrimizin yeniden Yesil Aksaray olarak anilmasina katki saglayacak” dedi.

Kaynak: İHA