Konya'da UPUES 2022 Basladi

Konya Valiligi himayelerinde, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Kelesoglu Egitim Fakültesi is birliginde; Konya Büyüksehir Belediyesinin de destekleriyle "2. Uluslararasi Projeden Uygulamaya Egitim Sempozyumu” (UPUES 2022) basladi.

Konya'da UPUES 2022 Basladi
Türkiye’de ve uluslararasi egitim platformlarinda yapilan örnek projelerin ve ögretim uygulamalarinin bilimsel sonuçlarinin egitim camiasi ile paylasilmasi, yayginlastirilmasi, ögretmenlerin ve akademisyenlerin proje hazirlama ve uygulama deneyimlerini paydaslara aktarmalarinin amaçladigi sempozyum, 24-27 Mart 2022 tarihleri arasinda yüz yüze ve çevrimiçi olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Kelesoglu Egitim Fakültesi’nde düzenlenecek. UPUES 2022 açilis programina; Vali Vahdettin Özkan, Nevsehir Vali Yardimcisi Ürgüp Kaymakami Mehmet Marasli, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Necmettin Erbakan Üniversitesi Dekani Prof. Dr. Erdal Hamarta, Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü Egitim Sorumlusu Turan Göre, akademisyenler ve ögretmenler katildi.

Programda konusan Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya açisindan çok kiymetli bir gün oldugunu belirterek, “Egitime, marifete bir kompozisyon verilerek bilimsel olarak sunulmasi egitim hizmetinin iyilestirilmesinin yaninda egitimin öncü aktörleri olan ögretmenlerimizin bu hizmeti daha iyi bir sekilde ifa edebilmeleri açisindan sunduklari katki için öncelikle Necmettin Erbakan Üniversitemizin Rektörüne, Egitim Fakültesi Dekanimiza ve ögretmenlerimize çok tesekkür etmek istiyorum. Milli Egitim Bakanligimizin milli düzeydeki egitim stratejilerinin altini doldurarak Konyali hemsehrilerimizin teveccühüne mazhar olmus belediyelerin de bu anlamda yüksek derecede katki sundugunu da ifade etmek istiyorum. Meslek kuruluslari, STK’lar, belediyeler, kamu kuruluslari ve üniversitelerimizin rehberliginde bu egitim, kamu hizmetimizin hem fiziki altyapinin iyilestirilmesi hem yayginlastirilmasi hem de kalitenin artirilarak kurumsal kapasitenin genisletilmesi yönünde yüksek derecede bir iletisim ve dayanisma vardir. Milli Egitim Bakanligimizin belirlemis oldugu egitime yönelik stratejik hedeflerin altini dolduracak is merdivenlerinin olusturulmasi ve bu akisin seri bir sekilde saglanmasi yönünde yaygin bir çalisma mevcuttur. Ilim, marifet bünyesi açisindan çok önemli olan bu sempozyumun olmazsa olmazi süphesiz projeci yaklasim tarzidir. Bu yaklasimin temelini olusturan ‘Sorun nedir?’, ‘Insana, sehrimize, ülkemize ait ve genel olarak hangi sektörde olursa olsun her alanla alakali yapilmasi gereken nedir?’in belirlenmesi, sorunun çözümlenmesine matuf vizyon ve hedefin belirlenmis olmasi önemlidir. Ancak bu sekilde bilimsel analizler sonucu elde edilen çiktilar, egitim kamu hizmetine girdi olarak kullanilabilecektir” dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da, Türkiye Yeterlikler Çerçevesi dogrultusunda istihdam ve egitim arasindaki iliskinin güçlendirilmesi, bireylerin egitim ve ögretim gereksinimlerinin hayat boyu ögrenme olanaklari ile desteklenmesinin amaçlandigini kaydederek, “Bu durum okulun yasamla iliskili fonksiyonlarini çok daha önemli hale getirmektedir. Okulun yasamla iliskili olmasinin en kolay ve etkili yolu projelerdir. Projeler, hayal gücünün harekete geçmesidir. Projeler, yasam sorunlariyla yüzlesme ve çözüm aramadir. Projeler, gelecegi tasarlama ve daha nitelikli bir yasam kalitesi kurma çabasidir. Uygulanan ve paylasilan her proje üretime dönük veri bankamizda yerini alacak ve bir gün, ülke çapinda ulusal ve uluslararasi sonuçlari olan degisim ve gelisimler baslatacaktir. Ortaya konulan iyi örnekler ile tecrübe paylasimi ve isbirligi süreçleri aktif hale gelecek, ortak politika ve uygulamalar yolu ile bütünlügümüze hizmet edecektir. Bu yil ikincisi yapilacak olan UPUES tüm bu projelerin hayat bulmasi, yayginlasmasi, sürdürülebilirlikler ve sonuçlarinin bilimsel platformlarda tartisilmasi açisindan büyük önem tasimaktadir. 2 bin civarinda katilimci, 2 bin yazar ve 300’den fazla bildiri ile büyük bir organizasyona dönüsen UPUES’in hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA