Genç Hafizlar Yaristi

Erzincan’da 11 ilin katilimiyla Kuran’in Genç Muhafizlari Hafizlik Bölge Yarismasinda genç hafizlar birinci olmak için birbirleriyle yaristi.

Genç Hafizlar Yaristi
Erzincan, Bayburt, Agri, Ardahan, Artvin, Bingöl, Erzurum, Gümüshane, Igdir, Kars ve Mus olmak üzere toplamda 11 ilin katimiyla düzenlenen yarismaya Erzincan ev sahipligi yapti. Erzincan Il Müftülük Konferans Salonunda, sehitler için saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti.

Daha sonra konusma yapan Erzincan Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün, bu yarismanin kaybedeninin olmadigi, katilan her hafizin kazandigini belirterek, “Bu yarismanin kaybedeni olmaz diye söylenir. Aslinda bu söz herhâlde en iyi bir sekilde bunu tarif ediyor. Ortaokul ve liselerimiz arasinda hafizlik yarismasi olacak. Bu yarismaya katilan hiç biri kaybetmeyecek. Her biri Kur’an-i Kerimimizden ayet-i kelimeler okuyacaklar. Dolayisiyla besmele çekip kuran okuyan hiç kimsede kaybetmis olmayacaktir. Ben özellikle Ramazan-i Serif’in gölgesinin üzerimize düsmüs oldugu bugünlerde, bu güzel programin icrasini ilimize veren Milli Egitim Bakanligi Genel Müdürlügümüze tesekkür ediyorum. Bununla birlikte konuya hâkimiyeti çok fazla olanlarda içimizde var. Onlarin yaninda konusmak ne hakkimdir ne haddimdir. Ancak sunu söylemek istiyorum. Peygamber Efendimiz Hadis-i Seriflerinde ‘Cennet dört zümreye âsiktir’ der. Bunlarin birincisi cennet Kuran okuyanlara asiktir, ikincisi cennet ilmi muhafaza edenlere asiktir, üçüncüsü fakiri doyuranlara asiktir, dördüncüsü Ramazan ayi geldiginde bir hakkin orucunu tutanlara cennet asiktir. Farkli asklar ugruna ne farkli sikintilara giren insanlar var. Cennetin asik olduklarini, burada bizler ask ile sevk ile gönülden hem dinleyecegiz hem seyredecegiz. Hafizlarimizin anne ve babalari, onlari yetistirenler ve bununla birlikte bu organizasyonda gecesini gündüzüne katan arkadaslarimiza da tesekkür ediyorum’ dedi.

Yapilan konusmanin ardindan Anadolu Imam Hatip Liseleri Arasi Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi seçici kurul üyeleri yerlerine geçti. Komisyon baskanligini Erzincan Il Müftü Yardimcisi Kazim Ural’in yaptigi seçici kurulda, Ilahiyat Fakültesi Ögretim Görevlisi Ismail Hakki Sezgin, 15 Temmuz Sehitler Imam Hatip Ortaokul Müdürü Osman Çiçek, Cami-i Kebir Imam Hatibi Adem Kocatürk ve Mehmet Aydin Camisi Imam Hatibi Yunus Agyazi komisyon üyesi olarak hazir bulundu. Kurallarinin açiklanmasinin ardindan genç hafizlar tek tek sahneye davet edildi. Ilk olarak liseli gençler Kuran-i Kerim’i okuyarak ter döktü.

Düzenlenen yarismaya Bayburt’tan katilan Adurrahman Battal birinci olurken, Erzurum’dan katilan Hamza Güllü ikinci, Mus’tan katilan Muhammed Nur Çelebi ise üçüncü oldu.

Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri arasinda yapilan yarismalara ise Erzincan, Bayburt, Gümüshane, Erzurum, Agri ve Ardahan illeri katilim sagladi. 6 ilin ögrencilerinin yaristigi programda Agri’dan Habip Efe Çil birinci, Erzincan’dan Ebu Bekir Tasan ikinci ve Erzurum’dan katilan Yasin Eymen Küçükgül de üçüncülügü elde etti.

Yarismada birinci olanlara tam altin, ikinci olanlara yarim altin verilirken üçüncü olanlara ve katilan diger tüm hafizlara da çeyrek altin takdimi yapilarak program son buldu.

Programa davetli olarak katilan Erzincan Il Müftüsü Burhan Çakir da yarisma programinin akabinde Kuran’in Genç Muhafizlari Hafizlik Bölge Yarismasinda dereceye giren ögrencilere basari belgeleriyle birlikte ödüllerini verdi. Programi tertip edenlerden, katilim saglayan ve emegi geçen herkese tesekkürlerini ifade ederek, “Hafizlarimiz için yapilacak her hizmet, istikbalimiz adina bize umut olmasi açisindan takdire ve tesekküre deger bir hareket olacaktir. Bütün hafiz kardeslerimizi önemsiyor, onlarin Kuran muhafizligi konusundaki gayretleri için üstümüze düsen bütün görevleri yapmaya hazir oldugumuzu bir kez daha buradan duyurmak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA