Ceyhan'da Karnaval Coskusu

Adana Uluslararasi Portakal Çiçegi Karnavali, Ceyhan ilçesine de tasindi. Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, tüm Ceyhanlilari karnaval coskusuna ortak etti.

Ceyhan'da Karnaval Coskusu
Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, 10.’su düzenlenen Adana Uluslararasi Portakal Çiçegi Karnavali’ni bu yil kapsamli olarak Ceyhanlilarla bulusturdu.

Ceyhan’da uluslararasi bir karnavala ev sahipligi yapmanin gururunu yasadiklarini dile getiren Baskan Hülya Erdem, “Adanamizin, Ceyhanimizin dostlugunu, kardesligini, misafirperverligini Ceyhan sokaklarindan tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya ilan ediyoruz. Herkesi her kesimi kadim ilçemiz Ceyhan’a bekliyoruz” dedi.

Ceyhan’da sosyal ve toplumsal belediyeciligin en güzel örnegini sergilemeye devam edeceklerini ifade eden Baskan Erdem, “Ceyhanimizla özdeslesmis turunç agaçlarinda olgunlasan, artik dalindan düsmeye yüz tutmus turunç meyvesini sofralara, evlerin, isyerlerin masalarina, vitrinlerine tasidik. Narenciye meyvelerinin atasi turunçtan organik turunç reçeli ve turunç eksisi ile turunç mumlugu üretimi gerçeklestirdik. Belediyemizin toplum merkezinde Ceyhanli kadinlarin ellerinde sekillenen turunçlarimiz saglikli besin maddesi oldu. Ayni zamanda süs esyasi haline getirildi.

Bu sayede hem üretim hem istihdam sagladik, saglamaya devam ediyoruz. Çok yakinda ülkemizin her yanina Ceyhanli kadinlarin ellerinde sekillenen bu ürünleri sunacagiz” dedi.

Stantlari tek tek gezen, vatandaslarla halay çeken Baskan Erdem, pazar aksamina kadar etkinliklerle, konserlerle bu coskunun devam edecegini vurguladi.
Kaynak: İHA