Bayburt'ta Karla Mücadele Sürüyor

Kar yagisinin yüksek kesimlerde aralikla devam ettigi Bayburt’ta karla mücadele çalismalari sürüyor.

Bayburt'ta Karla Mücadele Sürüyor
Hava sicakliginin mevsim normallerinin altinda seyrettigi Bayburt’ta bu sene kis uzadi. Kent merkezinde belediye ekiplerince karla mücadele çalismalari yogun bir sekilde devam ediyor. Bayburtlular güne araçlarini ve is yerleri önünü süpürerek basladilar. 52 yasindaki Bayburtlu Mehmet Bayansal, uzun zaman üzerine ilk defa bu kadar kis mevsiminin uzun sürdügünü ve kar yagisinin yasandigini dile getirerek, "Mart ayi geldi hala daha kar var, hala daha hava soguk. Yaza kadar böyle devam edecek gibi gözüküyor. Ben 52 yasindayim bu kadar uzayan, Mart ayinda bu kadar kar yagan bir kis görmedim. Ocak, subat ayinda bu kadar kar yagmadi. Insallah sonu hayir olur, bereketli olur" dedi.

Azem Ziypak isimli vatandas ise, "Bir an önce yaz gelsin artik" diyerek, "Mart ayinin sonlarinda olmamiza ragmen her sabah uyandigimizda karla mücadele ediyoruz. Ümit ediyoruz bir an evvel yaz gelir insanlar, çocuklar disariya çikarlar. Kis sartlari insanlari çok zorluyor, bizlerde kisin maliyetlerinden kurtuluruz. Yaz mevsiminin gelmesini gerçekten dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandi.

Öte yandan Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri, karla kapanan ana ve ara yollarda tuzlama ve kar temizleme çalismasi yürüterek, vatandaslarin bir sorun yasamamasi için yogun çaba sarf ediyor.
Kaynak: İHA