Kars'ta Kaan Projesi Egitim Programi Düzenlendi

Kars’ta Genel Kolluk özel Güvenlik Isbirligi ve Entegrasyon Projesi (KAAN) uygulamasi gelistirme egitim programi düzenlendi.

Kars'ta Kaan Projesi Egitim Programi Düzenlendi
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ahmet Arslan Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Vali/Belediye Baskan vekili Türker Öksüz, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Polis Basmüfettisleri, Polis Basmüfettisleri, Emniyet Mensuplari, Özel Güvenlik Görevlileri ve ögrenciler katildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda, Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz’ün konusmasiyla basladi.

Öksüz, “ Asayis ve güvenlik hizmetleri, kamu hizmetleri içerisinde hayati öneme haiz, temel nitelik teskil eden hizmet alanlarindan biridir. Bu baglamda elbette ki genel kolluk birimlerimiz, Emniyetimiz, Jandarmamiz, kanunlarin vermis oldugu görev ve sorumluluklar çerçevesinde yurdumuzun her noktasinda üzerlerine düsen görevleri, geçmisten bugüne cansiperane bir sekilde, fedakarca sürdürüyorlar. Bununla birlikte, özelikle son yillarda ülkemizde de giderek sayisi ve kapsami genisleyen özel güvenlik uygulamasi, genel kolluk uygulamasinin destekleyicisi ve tamamlayicisi olarak görev yapiyor. Burada ana amaç asayisin temini baglaminda etkin, verimli hizmet ortaya koymaktir” dedi.

Öksüz, Genel kollugun mülki görevleri kapsaminda basta gelen görevi, suçun ortaya çikmasini önlemektir. Suç ortaya çiktiktan sonra ise devreye giren adli görevler kapsaminda, ortaya çikan o asayissizlige veya suç teskil eden unsura karsi bir an evvel, ivedi bir sekilde müdahale etmek suretiyle gerekli is ve islemlerin yerine getirilmesidir. Özel Güvenligin bu noktada hem suçun ortaya çikmasini önleyici hizmetleri ortaya koymak baglaminda hem de eger suç islendiyse bununla ilgili is ve islemlerin en etkili bir sekilde yapilmasi konusunda genel kolluk birimlerimizle entegrasyonu ve is birligi önem arz etmektedir. Bilgi çagindayiz, teknolojinin bas döndürücü bir hizla degistigi ve gelistigi bir çagdayiz. Teknoloji artik günlük hayatimizin her alaninda kullaniliyor. Bu duruma ayak uydurmak, teknolojinin gerisinde kalmamak, hem kamu personelinin isini kolaylastirmak, etkin ve verimli hizmet sunulmasini saglamak hem de vatandasimizin kamuya hizli ulasimini saglamak için devletimiz de elbette gerekli adimlari atiyor.

Vatandaslarimizin asayis, huzur, güven, can ve mal güvenliginin saglanmasindan sorumlu olan Içisleri Bakanligimiz, her geçen gün gelisen teknolojiyi en etkin sekilde kullanarak kendisini yeniliyor, gelisiyor. Bu manada vatandaslarimiza daha etkin ve hizli hizmet verebilmek için Bakanligimizca birçok yenilik uygulamaya konuldu. Uyusturucuyla mücadele kapsaminda kullanilan UYUMA Projesi ve Kadina yönelik siddetle mücadele kapsaminda KADES gibi uygulamalari buna örnek verebiliriz” diye konustu.

Vali Türker Öksüz, “Ülkemize özgü ve milli bir anlayisla gelistirilen “Genel Kolluk-Özel Güvenlik Isbirligi ve Entegrasyon Projesi (KAAN)” da bu yeniliklerden, bu projelerden birisidir. Projeyle; özel güvenlik görevlilerinin görev yaptiklari kamu hastaneleri, egitim kurumlari, havalimanlari, alisveris merkezleri, park ve bahçeler gibi alanlarda etkin, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunularak, hizmet kalitesinin artirilmasini amaçlayan projeyle, özel güvenlik görevlilerinin olaylari aninda polis ekiplerine bildirmesi ve görev sahalarinda kolluk kuvvetlerinin daha etkin müdahale etmesi saglaniyor. Günümüzde artik iletisimin bütün kanallarini kullanmak durumundayiz. Bu paylasim platformlari, olaylarin yer, zaman ve konunun içerigi seklinde dogru bilgi akisinin temini hususunda önem arz ediyor. Konulari aksettirirken de bilinmesi gereken ve verilmesi gereken içerik prensipleri hususlarina azami hassasiyetle dikkat etmek ve karsi tarafi özelikle özel güvenlikten kolluga gelecek bilgilere aninda ve etkin müdahale edilebilecek sekilde adimlari atmasina yönelik olmasi gerekiyor.

5 Agustos 2020 tarihinde ilimizde de uygulamaya konulan KAAN Projesiyle Emniyet, Jandarma ve özel güvenlik birimlerinin birbiriyle olan iletisimini kolaylastirarak güvenligin saglanmasina katki saglayacagina inaniyorum. Proje kapsaminda entegrasyon ve is birligi ne kadar saglikli bir sekilde yapilirsa genel asayisin temini konusunda da o kadar olumlu, faydali sonuçlar elde edilebilir diye düsünüyorum. Ilimizde özel güvenlik izni verilen 116 noktada, 688 özel güvenlik görevlisi, 40 birim yetkilisi, güvenlik sorumlusu ve egitim verilen 117 genel kolluk görevlisi ile basarili bir sekilde uygulanan proje kapsaminda su ana kadar 206 KAAN bildirimi yapilmis, özel güvenlige emanet edilen mekânlarda güvenlik talepleri giderilerek çok daha verimli olunmus, güvenlik hizmeti sunumu daha yukarilara çikarilmis ve bu da gücümüze güç katmistir” seklinde konustu.

Program daha sonra Özel Güvenlik Denetleme Baskanligi “Dijital Projeler Tanitim Filmi”nin gösterilmesiyle devam etti. Polis Basmüfettislerinin sunumu ve “15 Temmuz” konulu video gösterimiyle son buldu.
Kaynak: İHA