Bitlis Bahara Hasret Kaldi

Bitlis’te kar kalinligi 9 metreyi geçerken, kentte yasayan vatandaslar ise bahara hasret kaldi.

Bitlis Bahara Hasret Kaldi
Türkiye’nin en çok kar yagisi alan illerinin basinda gelen Bitlis’te mart ayinda kar esareti devam ediyor. Bu yil kar kalinliginin 9 metrenin üzerine çiktigi, soguk ve yagisin hüküm sürdügü Bitlis’te kar felaketi yasaniyor. Bitlis Meteoroloji Il Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, kar kalinliginin son karin ardindan 9 metre 11 santimetre olarak ölçüldügü belirtildi.

Mart ayinda 3 metre 56 santimetre kar yagisinin gerçeklestigi ilde tek katli evler ve araçlar kara gömülürken, sokak hayvanlari yiyecek bulmakta zorluk çekti. Özellikle kardan nasibini alan Tatvan ilçesinde ise gece hava sicakliginin sifirin altina düsmesi ile görüs mesafesi yer yer 20 metreye kadar düstü.

Mart ayinin sonuna gelinmesine ragmen hala karin eksilmedigini belirten Gamze Tunç, “Internette dolanirken Bitlis’te meteoroloji verilerine rastladim. Bu yil Bitlis’e 9 metre kar yagdigini gördüm. Gerçekten de bu yil çok çetin ve zorlu geçiyor. Karin baskenti olan Bitlis gerçekten adinin hakkini veriyor. Mart ayinin sonuna gelmemize ragmen hala karimiz eksilmedi. Hatta daha fazla yagmaya devam ediyor. Umarim bir gün bizler de günesli günleri görebilecegiz” diye konustu.

Öte yandan, kartpostallik görüntülerin olustugu Tatvan ilçesi havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA