Bitlis'te Kar Kapi Ve Pencereleri Kapatti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yagisi ve çatidan düsen kar kütleleri sonucu bir is yerinin pencereleri ve kapilari kapanirken, is yeri sahibi ise kürekle çikis yolu aradi.

Bitlis'te Kar Kapi Ve Pencereleri Kapatti
Tatvan’da hayati olumsuz etkileyen yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle tek katli evler ve is yerleri kara teslim oldu. Saray Mahallesi’ndeki bir dügün salonu, mart ayinda araliksiz yagan ve çatilardan düsen karlarin birikmesi sonucu adeta kayboldu. Çatilardan düsen karla birlikte 3 metreyi bulan kar kalinligi, dügün salonunun pencere ve kapilarinin kapanmasina neden oldu. Dügün salonunun karin altinda kalmasiyla is yeri sahibi ve çalisanlar kürek yardimiyla kapinin önünü açmaya çalisti.

Dügün salonunun dis kapisinin çatidan düsen karlardan dolayi kapandigini belirten is yeri sahibi Fatih Baris, içeriye girmekte zorluk yasadiklarini belirtti.

Türkiye’de agir kis sartlari yasadigini söyleyen Baris, “Bölge olarak bayagi bir sikinti yasiyoruz. Isletmemize yan tarafi maalesef 3 metre yagan kar neticesinde ve çatidan düsen karlardan dolayi içeriye giremiyoruz. Yavas yavas açmayi düsünüyoruz ama bu yil Türkiye’de çok agir bir kis yasaniyor. Türkiye’deki illere nazaran Bitlis’te daha çok yagdi. Çektigimiz sikintilari göstermek istedik. Kendi imkânlarimiz ile yan taraftaki kapiyi açmaya çalisiyoruz. Su an karlarin erimesini bekliyoruz. Erimeye basladigi takdirde isletmemizin yan tarafindan arkaya dogru bir yol açmayi düsünüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA