Vali Karadeniz, 40 Ilden Gençlerle Bulustu

Manisa Valisi Yasar Karadeniz, gönüllülük esasli ve insan odakli olan Damla Gönüllülük Hareketi kapsaminda, 40 farkli ilden Manisa’ya gelen 43 gönüllü genç ile bir araya geldi.

Vali Karadeniz, 40 Ilden Gençlerle Bulustu
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan hayata geçirilen, gönüllülügün anlamini ögretmeyi ve gençler arasinda gönüllülük faaliyetlerini artirmayi amaçlayan proje kapsaminda Manisa’ya gelen ögrenciler; 10 gün boyunca kirsal mahalle okullarini ziyaret ederek çocuklarla zaman geçirecek, fidan dikim etkinligi yapacak, sehit aileleri ve gazileri, sevgi çocuk evleri ile Salihli, Kula ve Soma ilçelerini ziyaret edecek.

Ziyarette Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk proje hakkinda bilgilendirme yaparak, “Gençlerimiz Damla Gönüllülük Hareketi kapsaminda okullarda, mahallelerde etkinliklere katiliyorlar. Manisa’mizda da üniversite ögrencilerimizden olusan 100’e yakin gönüllümüz var” dedi.

Vali Yasar Karadeniz ise yaptigi konusmada, “Gönüllülük deyince sadece zor anlar, afetler akla gelmemeli. Içinde oldugunuz Damla Gönüllülük Hareketinin faaliyetlerinde oldugu gibi iyi günümüzün de kiymetini bilen önemli çalismalar mutlaka olmali. Maddi imkâninizi veya makaminizin imkânlarini zor durumda olan, destek saglanmasi gereken kisilere veya kurumlara sagladiginizda yasadiginiz mutluluk hiçbir zaman bitmiyor. Sizler de içinde bulundugunuz bu program ile okullarda, engelsiz yasam merkezlerinde, sevgi ve çocuk evlerinde dezavantajli tüm kisilere dokunmus olacaksiniz ve hayat motivasyonunuzun arttigini göreceksiniz” dedi.

Vali Karadeniz, Damla Gönüllülük Hareketi projesini hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakani Muharrem Mehmet Kasapoglu’na ve Manisa’yi ziyaret eden gönüllü gençlere tesekkür etti.

Daha sonra gençlerle sohbet eden Vali Karadeniz, gönüllülük hareketine katilan gençlerin gerçeklestirdikleri faaliyetlerin onlara kattigi faydalari ve duygu ve düsüncelerini dinledi.
Kaynak: İHA