Nevruz Atesi Yozgat'ta Da Yandi

Yozgat’ta Nevruz Bayrami, çesitli etkinliklerle kutlandi.

Nevruz Atesi Yozgat'ta Da Yandi
Yozgat Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile üniversite ortakliginda Erdogan Akdag Kongre ve Kültür merkezinde düzenlenen etkinlikte konusan Vali Ziya Polat, katilimcilarin Nevruz Bayrami’ni kutladi. Nevruz’un binlerce yildir kutlanan bir bayram oldugunu belirten Polat, "Bu yil kar yagisi yogun oldu. Baharimiz gelecek insallah. Biz kar yagisini her zaman bereket olarak gören toplumuz. Insallah baharla birlikte topragimiz bereketlenecek” dedi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri ve ögrenciler mani okuyup, yumurta tokusturdu. Katilimcilar Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi ve Bozok Üniversitesi Müzik Toplulugu ögrencilerinin söyledikleri sarki ve türkülerle eglendi. Daha sonra kültür merkezi önünde yakilan atesin üzerinden atlayan konuklar çekiçle demir dövdü. Programin sonunda katilimcilara Türkmen pilavi ikram edildi.

Nevruz Programina Belediye Baskan Yardimcisi Murat Tanisman, Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Il Jandarma Alay Komutani Albay Halil Baser, daire müdürleri ve çok sayida ögrenci katildi.

Kaynak: İHA