Manisa'da 7 Bin Fidan Toprakla Bulustu

Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda Manisa Orman Isletme Müdürlügü tarafindan organize edilen fidan dikim etkinligine katildi. Etkinlikte 7 bin fidan toprakla bulusurken vatandaslara da toplam bin 500 adet defne, biberiye ve lavanta dagitimi yapildi.

Manisa'da 7 Bin Fidan Toprakla Bulustu
Her yil 21-26 Mart tarihleri arasinda kutlanan Orman Haftasi kapsaminda düzenlenen fidan dikimi etkinligi ile Manisa’da 45 dönüm sahada 7 bin fidan toprakla bulusturuldu. Ayrica 500 defne, 500 lavanta, 500 biberiye fidani da vatandaslara dagitildi.

Sehzadeler ilçesine bagli Karayenice Mahallesinde düzenlenen fidan dikimine Vali Yasar Karadeniz’in yani sira Vali Yardimcisi Mustafa Özkaynak, Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Orman Isletme Müdürü Fatih Öztürk, protokol mensuplari, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Etkinlikte Vali Yasar Karadeniz, protokol üyeleri, ögrenciler ve vatandaslar fidanlari toprakla bulusturarak ilk can suyunu verdi. Etkinlik, Vali Yasar Karadeniz ve katilimcilarin günün anisina toplu fotograf çekimi ile sona erdi.

Orman Isletme Müdürlügünden Vali Karadeniz’e ziyaret

Orman Isletme Müdürü Fatih Öztürk, Merkez Orman Isletme Sefi Soner Tanriöver, Agaçlandirma ve Toprak Muhafaza Sefi Yesim Ütni Berk, Sariçam Orman Muhafaza Isletme Sefi Hayrettin Hanhatun, Orman Isletme Merkezi Memuru Yusuf Mert’ten olusan heyet 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda Vali Yasar Karadeniz’i makaminda ziyaret etti.

Ziyaretleri sebebiyle Orman Isletme Müdürü Fatih Öztürk ve beraberindeki heyete tesekkür eden Vali Karadeniz, ormanlarimizin insanlarin hayati açisindan önemli oldugunu ifade ederek gelecek nesiller için agaç sayisini artirip ormanlarimizi korumamiz gerektigini belirtti.

Orman Isletme Müdürü Fatih Öztürk, günün anisina Vali Karadeniz’e fidan hediye etti.
Kaynak: İHA