Kilis'te Bal Ormani Olusturuluyor

Kilis Orman Isletme Müdürlügü tarafindan olusturulan bal ormanina törenle fidan dikimi yapildi.

Kilis'te Bal Ormani Olusturuluyor
Kilis Merkeze bagli Basmagara köyü kirsalinda Orman Isletme Müdürlügü tarafindan ariciligin gelistirilmesi için kurulan bal ormanina fidan dikim töreni yapildi. Törene Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Selami Aksit, Orman Isletme Müdürü Ismet Gümüs, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ile protokol üyeleri katildi.

Törende konusma yapan Orman Isletme Müdürü Ismet Gümüs, Türkiye’nin ormanlarinin yaklasik olarak yüzde 50 bozuk vasifli yapilar oldugunu ifade ederek, ’’Bal ormanlarinin tesis edilmesi ile bozuk vasifli ormanlarimizin hem miktari azalacak hem de rehabilitasyonu saglanacaktir. Bitki örtüsünün çesitlendirilmesi ve artmasiyla topraklarimiz erozyona karsi korunmus olacaktir. Bal üretiminin saglikli bir ortamda yapilmasi ve artmasi ile orman köylümüzün gelir düzeyi artacak. Basmagara köyünde 2 bin dekar olarak planladigimiz bal ormani içerisinde, 56 adet arilik, 2 adet arilarin su ihtiyacini gidermek için gölet yapilmistir. Basmagara köyünde 2020 yilinda 25 bin adet balli bitki dikildi. 2022 yilinda akasya, biberiye, kekik gibi degisik türlerde 15 bin adet fidan dikilecektir. Toplam 40 bin adet balli bitki dikilmis olacaktir” dedi.

Kilis Valisi Recep Soytürk de bitki çesitliligi için bal ormani olusturuldugunu ifade ederek, “Biberiye gibi fidanlar dikiyoruz. Bal üretiminin artmasini bekliyoruz. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan bal ormanina fidan dikildi.
Kaynak: İHA