Down Sendromlu Çocuklar Hem Eglendi Hem Eglendirdi
21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkindalik Günü Adiyaman’da çesitli etkinliklerle gerçeklestirildi.

Gençlik Merkezinde gerçeklesen programa Vali Mahmut Çuhadar, Cumhuriyet Bassavcisi Bozan Çevik, Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret keles, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Fehmi Çelik, Il Saglik Müdürü Dr. Erdogan Öz, Down Sendromlular Dernegi Baskani Zeynel Abidin Senlik, down sendromlu çocuklar ve aileleri katildi.
Programda Adiyaman Down Sendomlular Dernegince hazirlanip Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügüne sunularak kabul edilen “Hayata Deger Katiyoruz” projesi kapsaminda hazirlanan resim sergisinin açilisi gerçeklestirildi.
Açilis sonrasi programa geçildi. Programin açilis konusmasini yapan Down Sendromlular Dernegi Baskani Zeynel Abidin Senlik, “Down Sendromlular Dernegi temel amacimiz, Down Sendromlu bireylerin farkliliklarini kabul ederek onlarin sosyal hayatta yasam kalitesini artirmaktir. Gelecegin Türkiye’sinde farkliliklari konusmak ve derinlestirmek yerine down sendromlu bireylerin de hayatin her safhasina esit, tam ve etkin katilimin saglandigi, sosyal hayati hedefliyoruz” dedi.
21 Mart Dünya Down Sendrom Farkindalik Günü dolayisiyla down sendromlu çocuklarin bir gün degil, yilin 365 günü yanlarinda olduklarini söyleyen Vali Mahmut Çuhadar ise, Bugün bu güzel etkinlikte down sendromlu çocuklarimizla bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bu evlatlarimizin sadece bir gün degil 365 gün yanindayiz. Onlari toplumun renkleri olarak görüyoruz. Onlar bizim farkliliklarimiz, farkliliklarimiz bizim gücümüzdür. Onlara ne kadar deger verdigimizde sosyal devletin ne kadar güçlü oldugunu, sosyal devletin anlaminin ne kadar degerli oldugunu karsimiza çikariyor. Kocaman yüreklerinde tasidiklari sonsuz sevgileri ile bizlerin hayatina tarif edilemez bir güzellik katan Down Sendromlu kardeslerimizin her zaman yaninda oldugumuzu belirtiyor, 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü’nün toplumsal bilinci gelistirecek çalismalara katki saglamasini ümit ediyor, kendilerine ve ailelerine sevgilerimi sunuyorum” dedi.
Konusmalarin ardindan down sendromlu çocuklar birbirinden güzel sarkilar seslendirirken kutlama etkinligine katilan özel çocuklar ve aileleri doyasiya eglenme firsati buldu.
Program sonunda Vali Mahmut Çuhadar, down sendromlu çocuklara çiçek vererek, çocuklarla birlikte hazirlanan pastayi kesti.
