Dev Yatirimin Açilisini Cumhurbaskani Erdogan Yapacak

TOKAT – Yeni Tokat Havalimani açilisinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimi ile 25 Mart tarihinde yapilacagi bildirildi.

Dev Yatirimin Açilisini Cumhurbaskani Erdogan Yapacak
Ulastirma ve Altyapi Bakanligina bagli Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Müdürlügünce ihale edilen havalimani, 550 milyon TL’ye mal edildi. 45 metre genisliginde 2 bin 700 metre uzunlugunda pisti bulunan havalimani son teknoloji ile donatildi. Havalimaninin pisti, terminal binasi ve kule insaati yaklasik 3 yilda tamamlandi.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat’in yillardir özlemle bekledigi havalimaninin açilisina sayili günler kaldigini belirterek, “Havaalanimizin açilisini 25 Mart Cuma günü Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle yapacagiz. Havalimanimizin güncel maliyeti 1 milyar 200 milyon lira. Tokat’in çehresini, havasini degistirecek bir yatirim. Tokat’a, ülkemize büyük deger katacak bir yatirim. 16 bin metrekare kapali alanimiz var. 2 bin 700 metre pist uzunluguyla her türlü hava vasitalarinin inmesine müsait bir havaalani havaalanimiz oldu. Tokat’imiza, milletimize, memleketimize hayirli ugurlu olsun” dedi.



Haftanin 7 günü Istanbul seferi düzenlenecek

Milletvekili Aslan, Istanbul’a haftanin 7 günü sefer yapilacagini belirterek, “Seferlerle ilgili ilk etapta yapilan düzenlemeyle haftanin 4 günü Istanbul Havalimani’na, 3 günü ise Sabiha Gökçen Havalimani’na uçuslarimiz düzenlendi.

Sefer sayilari yolcularin, hemsehrilerimizin talebine göre yeniden degerlendirilecek. Daha ilerleyen zamanda Izmir, Antalya bu gibi seferlerle ilgili de çalismalar yapacagiz” diye konustu.



Istanbul’dan sonra Tokat’ta

Istanbul Havalimaninda kullanilan aletli inis sisteminin Tokat Havalimaninda da kullanilacagina dikkat çeken Arslan, “Havalimanimiz her türlü teknik donanima sahip. Istanbul Havalimani’nda hangi inis sistemleri varsa bizim havalimanimizda da her türlü hava sartlarinda inise uygun hava inis sistemleri mevcut” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA