'Çanakkale Ruhu' Gençlerle Sahnede

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü münasebetiyle gönüllü gençler tarafindan sahneye konulan tiyatro oyunu izleyicilerden büyük begeni topladi.

'Çanakkale Ruhu' Gençlerle Sahnede
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü münasebetiyle Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde bir anma programi düzenlendi.

Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ilim Yayma Cemiyeti tarafindan düzenlenen programda sahne alan gönüllü gençler siir dinletisi ve tiyatro oyunuyla davetlilere duygulu anlar yasatti. Samsun Büyüksehir Belediyesi ve Canik Belediyesi’nin katkilariyla gerçeklestirilen programa protokol heyetiyle birlikte çok sayida davetli katildi.



“Amacimiz Çanakkale ruhunu genç nesillere aktarmak"

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü dolayisiyla düzenlenen program, Çanakkale savaslarinin konu edildigi siir dinletisi ve tiyatro oyunuyla devam etti. Çanakkale ruhunu yasamak ve yasatmak adina gönüllü lise ve üniversite ögrencileri tarafindan sahneye konulan tiyatro oyunu seyirciler tarafindan büyük begeni topladi. Canik Kent Konseyi Meclis Baskani Onur Karagöl, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü dolayisiyla düzenlenen program hakkinda basina bilgi aktardi. Onur Karagöl, gerçeklestirdikleri program vesilesiyle Çanakkale ruhunu yasatmayi ve bu ruhu genç nesillere aktarmayi hedeflediklerini ifade etti.

Karagöl, “Çanakkale Zaferi ile sadece bir savas kazanmis olmadik. Islam’in son kalesi olan Anadolu topraklarinin düsman eline geçmesine engel olduk” dedi.

Milli ve manevi degerlerimizi canli tutacak bu tür projelerin devam etmesi gerektigine vurgu yapan Canik Kent Konseyi Meclis Baskani Onur Karagöl, programa katki sunan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’e ve Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi’ya tesekkür ettigini belirtti.

Tiyatro oyununun ardindan programda görev alan ögrencilere ödül ve plaket takdimi yapildi.
Kaynak: İHA