Burdur'da Nevruz Kutlamalari

Burdur Valisi Ali Arslantas, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafindan düzenlenen Nevruz Bayrami etkinligine katildi. Etkinlikte konusan Vali Arslantas, “Bugün Burdur’da, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesaji verecegiz” dedi.

Burdur'da Nevruz Kutlamalari
Burdur Yöresine ait halk oyunu gösterisi sonrasi nevruz atesi üstünden atlayan Vali Arslantas ve protokol üyeleri örste demir dövdüler. Program üniversite tarafindan katilimcilara pilav ikram edilmesiyle sona erdi.

“Tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesaji verecegiz”

Tüm dünyaya Burdur’dan birlik ve beraberlik mesaji vereceklerini söyleyen Burdur Valisi Ali Arslantas, “Milletler umutlariyla hayalleriyle var olur. Kadim medeniyetimizin varlik sebebi de her zorlugun üstesinden gelecek gücü ve dirayeti göstermis olmasidir. Nasil ki her kisin sonu bahar ise her zorlugun sonu da kolayliktir. Nevruz, günesle topragi, insanla neseyi, hayatla dogayi birlestirir, bütünlestirir. Farkli renklerin, kültürlerin asirlarca ayni çinarin altinda huzur ve güven içinde yasadigi bu cografyada sevgi ve baris iklimini birlikte koruyacagiz. Doganin, ruhun ve sevginin uyanisi, tüm ideolojik yönelimlerin ötesindedir. Burdur halki olarak bu uyanisi kalbimize düsen cemrelerle yasamaliyiz. Bugün Burdur’da, tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesaji verecegiz” diye konustu.



“Baharin baslangici”

Yurdun dört bir yaninda oldugu gibi Burdur’da da cemrenin düstügünü belirten Arslantas, “Nevruz, baharin baslangicidir. Kardesligin, dostlugun, sevginin ve kaynasmanin günüdür. Farkliliklarimiz, ülkemizin en büyük zenginligidir. Her vatandasimiz bugün bu coskuyu hep beraber yasiyor. Yurdumuzun dört bir yaninda oldugu gibi Burdur’da da cemreler düstü. Yeni bir bahar basliyor. Bucak’tan Altinyayla’ya, Çeltikçi’den Yesilova’ya kadar dört bir yanda agaçlar çiçege duruyor. Burdur’un bereketli topraklari bahari karsiliyor. Baharin gelmesiyle gönüllerde yeni umutlar da filizleniyor. Aziz milletimiz, yoklugu, yoksullugu ve aciyi sevgiyle, dayanismayla asmayi bilmis ve tarih boyunca birligin, dirligin ve kardesligin sembolü olmustur” seklinde konustu.



“Herkesle coskuyla kutlanmali”

Nevruz’un önemine deginen Arslantas, “Nevruz, herkesin katilimiyla birlik ve beraberlik içinde bayram coskusuyla kutlanmalidir. Nevruz atesinin etrafinda kenetlenmis eller, gelecege umutla bakmamizi saglayacaktir. Bizler dünyadaki tüm mazlum milletlerin de bayram coskusunu yasamasini istiyoruz. Cemrelerin havaya, suya, topraga düstügü gibi kendilerine medeni ülkelerin çoraklasmis kalplerine de düsmesini temenni ediyorum. Nevruz atesinin tenleri isittigi gibi sevgi, merhamet, huzur ve hosgörünün de gönülleri isitmasini diliyorum. Baharin baslangici olarak kabul ettigimizin Nevruz’u bu ulvi hedeflerimize ulasmamizda da milat olmasini temenni ediyorum. Tabiatla beraber insanlarimizda sevgi, merhamet, kardeslik gibi en naif duygularin korunmasina ve dalga dalga yayilmasina vesile olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA