Baskan Tavli Çalismalari Degerlendirdi

Ordu’nun Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, AK Parti Yerel Yönetimler Baskanligi tarafindan Kizilcahamam’da gerçeklestirilen Kültür ve Sanat Kongresine katildi. Baskan Tavli ilçede devam eden ve hayata geçirilecek projeleri degerlendirdi.

Baskan Tavli Çalismalari Degerlendirdi
Mevsimlik Tarim Isçilerinin Konaklamasi (METIP) için daha önce kullanilan eski havaalaninin yaninda ki alanin Üniversite yerleskesi olarak tahsis edilmesinin ardindan yer degisikligi zorunlugu ortaya çiktigini belirten Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Daha önce baslattigimiz çalismalar dogrultusunda yeni METIP alani ile ilgili Bakanligimiza dosyamizi verdik. Orman Genel Müdürlügümüz ve Bölge Müdürlügümüzün destekleriyle mevcut konkasör santiyemizin bulundugu bölgenin hemen üst tarafinda Orman Genel Müdürlügüne ait olan kismin Ünye Belediyesine tahsisi ile ilgili çalisma yürütmüstük. Tahsis islemlerinin ardindan METIP alaninin olusmasinda ve o bölgedeki müstemilatin yapilmasi konusunda Bakanligimiza gerekli dosyamizi sunduk. Bu konuda onlar da çalismalarini yürütüyorlar” dedi.



Yari Olimpik Yüzme Havuzunun Ihalesine çikiliyor

Gençlik ve Spor Bakanliginin Ünye genelinde belediye ile birlikte yürüttügü projelere de deginen Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Gençlik ve Spor Bakanimizin Ordu ilimizi ziyaretinde ilçemizde 6 semt sahasi ve 1 yari olimpik yüzme havuzu yapilmasi ile ilgili protokol imzalamistik. Gölevi mahallemizde yapilacak olan Yari Olimpik Yüzme Havuzu ile ilgili de KIT (Kamu Iktisadi Tesebbüsü) tarafindan verilecek ihale gününü alarak onun da ihalesine çikacagiz” diye konustu.

Ünye’de geçmiste yasanan afetlerden dolayi etkilenen vatandaslarin 40’a yakin konut ihtiyacinin bulundugunu belirten Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Çevre ve Sehircilik Bakanligi Milli Emlak Genel Müdürlügü’nde ilgili genel müdür yardimcimizi ziyaret ettik. Bununla ilgili Hazine Bakanligi’nin Yüceler Mahallesi’nde tahsis ettigi bir yer vardi. Burada maalesef istenilen miktarda bir konut üretilememekteydi. Biz de Ünye Belediyesi’ne ait olan Yunus Emre Mahallemizin içerisinde bulunan arsayi hazineye, hazinede bulunan alani da Ünye Belediyesi’ne devri ile ilgili bir çalismayi bakanliga sunduk” diye konustu.

Kültür ve Turizm Bakanligi ile UNIPORT AVM üzerinde planlanan Gençlik Kütüphanesi, Ünye Kalesi ve Ünye Uluslararasi Kültür ve Sanat Festivali gibi çok sayida konuda önemli görüsmeler gerçeklestirdiklerini belirten Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Kültür ve Turizm Bakan Yardimcimiz Sayin Nadir Alparslan Bey ile görüserek Ünye Kalesi, ÜNIPORT AVM’de kütüphane ve Festival ile ilgili istisarede bulunduk. Ünye Kalesi’nde dehliz temizleme çalismalari tamamlanmis ve dehliz içerisine ray döseme çalismalarina geçilmisti. Dehlizlerin bulundugu noktaya kadar bir yürüyüs platformu yapilmasi gerekiyor. Bu konuda Kültür Varliklari Kurulu, degerlendirmesini yaparak hazirladigimiz projeyi onayladi. Fakat burada Orman Genel Müdürlügü’ne ait olan bir kisim var. Bunun da iznini Kültür Bakanligimizin almasi gerekiyor. Bu konuda yaptigimiz görüsme neticesinde alinacak izin ile biz de yürüyüs platformunu olusturarak en kisa zamanda hemserilerimizin ve turistlerin Ünye Kalesi’ne ziyaretlerini saglayacagiz. Pandemi nedeniyle yapamadigimiz festivalimizle ilgili de Kültür ve Turizm Bakanligimizda görüsme yaparak destek aldik. Bu yil festivalimizi Temmuz ayinda gerçeklestirecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA