Altinordu'da Özel Çocuklar Unutulmadi

Ordu’nun Altinordu Belediyesi tarafindan düzenlenen program ile down sendromlu çocuklar evlerinde ziyaret edilerek, çesitli hediyeler verildi.

Altinordu'da Özel Çocuklar Unutulmadi
Belediye Baskani Askin Tören’in talimatiyla ekipler, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü’nde özel çocuklari unutmadi. Hazirlanan program kapsaminda ekipler özel çocuklari evlerinde ziyaret ederek, bir isteklerinin olup olmadigini sordu, çocuklara çesitli hediyeler verdi.

Her çocugun özel oldugunu söyleyen Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, “Sevmek için engel yoktur. Dünya onlarin tebessümü ile çok daha güzel çünkü +1 fark ile bir adim öndeler. Down sendromu bir hastalik degil, farkliliktir. Yüksek insani degerleri ve karsiliksiz sevgileriyle dünyamiza ayri bir güzellik katan özel kardeslerimizin sosyal yasama katilmalarini destekliyor ve bu konuda da sorumluluk alarak çalisiyoruz” dedi.

Altinordu Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan ve Ordu’nun ilki olan sosyal sorumluluk projesi Down Kafe ile ilgili de konusan Baskan Tören, “Down sendromlu bireylerin öncelikli olacagi, engelli gençlerin istihdam edilerek sosyal yasamlarini ve kisisel gelisimlerini sürdürebilmelerini, sosyal bir ortamda is hayatinda aktif yer alarak üretime katilmalarini amaçladigimiz, engellerin sevgiyle hep birlikte asilabilecegi mekan Down Kafe’miz hazir. Insallah kisa süre sonra gençlik caddemizde süren çalismalarin tamamlanmasiyla olusacak sosyal kampüs içerisinde kafemiz kapilarini misafirlerine açacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA