Aliaga'da Nevruz Bayrami Coskusu

Izmir’in Aliaga ilçesinde ‘21 Mart Nevruz ve Türk Dünyasi ve Topluluklari Haftasi’ kapsaminda kutlama programi düzenlendi. Atatürk Ortaokulu bahçesinde organize edilen programda atesten atlama, demir dövme, yumurta kirma gibi çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Aliaga'da Nevruz Bayrami Coskusu
‘Baharin müjdecisi’ olarak nitelendirilen Nevruz Bayrami etkinligine Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Imir, Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr.Erdogan Akyüz, Türk Kizilay yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Okul bahçesinde ögrencilerin yogun ilgisiyle karsilasan Baskan Serkan Acar, ögrencilerle yakindan ilgilendi. Baskan Serkan Acar, ögrencilerin fotograf çekim isteklerini de geri çevirmedi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan programin açilis konusmasini Aliaga Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilimler Ögretmeni Gül Ceylan yapti. Nevruz’un yeni gün, yeni yilin ilk günü demek oldugunu belirten Ceylan, Türk’ün düsünce sisteminde baharin gelisinin çok önemli bir yere sahip oldugunu söyledi.



Nevruz gününün tabiatin yeniden dirilisini ifade ettigini belirten Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr.Erdogan Akyüz, “Bugünün, tabiatimiza, insanimiza, dogamiza hayirlar getirmesini diliyorum. Ayni zamanda bugün gerçeklestirdigimiz kan bagisi kampanyasi düzenlemenin mutlulugunu yasiyoruz. Egitimin her aninda yanimizda olan, ihtiyaçlarimizda bizi hiçbir zaman geri çevirmeyen Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar’a çok tesekkür ediyorum” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmalarin ardindan nevruz atesinin yakilmasiyla devam eden programda demir dövme, yumurta kirma, halk oyunlari ile Aliaga Engelsiz Mehteran Takimi’nin gösterileri programa renk katti.

Programin sonunda Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar ve katilimcilar, ‘Izmir Sana Kanim Feda Projesi’ kapsaminda Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü, Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Türk Kizilay Izmir Subesi, Atatürk Ilk ve Ortaokulu tarafindan organize edilen kampanyada kan bagisinda bulundu. Türkiye rekoru kirilmasi hedefiyle okul bahçesinde gerçeklestirilen ve yogun ilginin oldugu kan bagisi kampanyasina tüm Aliagalilar saat 23.00’e kadar kan bagisinda bulunabilecek.
Kaynak: İHA