500 Rakimli Köyde Araçlar Kar Altinda Kaldi

Bartin’da 4 gündür etkili olan kar yagisinin ardindan 500 rakimli Aydinlar köyünde kar kalinligi 1,5 metreye ulasti. Araçlarin kar altinda kaldigi köyde vatandaslar karlari temizlemek için çalisiyor.

500 Rakimli Köyde Araçlar Kar Altinda Kaldi
Bartin’da 4 gündür etkili olan kar yagisi ile beraber kent merkezinde kar kalinligi 30 santimetreye ulasirken kentin yüksek rakimli bölgelerinde ise kar kalinligi 1,5 metreye yaklasti.

Kent genelinde kapali olan 20 köy yolunun açilmasi için Il Özel Idaresi ekiplerince çalismalar devam ederken Bartin’a bagli 500 rakimli Aydinlar köyünde kar kalinligi 1,5 metreye ulasti. Köyde araçlar kar altinda kaldi. Vatandaslar kar altinda kalan araçlarinin çevresini ve is yerlerinin girislerini temizlemek için çalisirken geçmis yillarda benzer bir kar yagisi görmediklerini ifade ettiler.

Köy sakinlerinden Sabri Çalisir, “Benim yasim 71, mart ayinda 2 metre kar yagdigini ben daha görmedim. Ilk olarak bunu daha görüyoruz. Yani greyderler açamiyor ya kepçe gelmesi lazim ya dozer gelmesi lazim. Yapacak baska bir is yok. Köy yollari bütün kapali” dedi.

Kaynak: İHA