Yozgat'ta Kar Yagisi Ve Soguk Hava Etkisini Sürdürüyor

Yozgat’ta araliklarla siddetini artiran kar yagisi, hafta sonu da etkili olmaya devam ediyor.

Yozgat'ta Kar Yagisi Ve Soguk Hava Etkisini Sürdürüyor
Son yillarin en yogun kar yagisinin yasandigi Yozgat’ta, dondurucu soguklarla da etkili oluyor. Hava sicakliginin sifirin altinda 15 dereceye kadar düstügü kentte, kar yagisi da araliklarla siddetini artirarak devam ediyor.

Kar yagisi dolayisiyla sürücülerin sorun yasamamasi için karayollari ekipleri, yollarda kar küreme ve tuzlama çalismasi yaparken belediye ekipleri de cadde, sokak ve kaldirimlarda kar temizleme çalismasi yapti. Zaman zaman etkisini arttiran kar yagisi ve soguk hava nedeniyle bazi binalarin çatilarinda buz sarkitlari olusurken karli havada yiyecek bulmakta güçlük çeken güvercinleri de vatandaslar arpa ve bugday ile besledi.

Yozgat’in bu yil kara doydugunu söyleyen Ugur Darici, “Yaz bir türlü gelmedi, karin yagmasi güzel, ortaliktaki mikrobu kirar, hastalik kalmaz. Bu günümüze çok sükür, Yozgat bu yil kara doydu. Barajlarimiz doldu, mahalle çesmelerimiz akmaya basladi.

Önceden su sikintimiz vardi bu sene kis çok güzel oldu” dedi.

Çapanoglu Büyük Cami etrafinda bulunan kuslari besleyen Darici, “Karda, kista hayvanlar yiyecek bulamiyor. Biz de elimizden geldigince güvercinleri beslemeye çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA