Türk Egitim-Sen Baskani Geylan Açiklamasi 'Nevruz, Egitim Çalisanlari Araciligiyla Nesilden Nesile Aktarilacak'

Nevruz Bayrami dolayisiyla tebrik mesaji yayimlayan Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, “Nevruz atesinin bütünlestirici ruhu, egitim çalisanlari araciligiyla nesilden nesile aktarilacak” dedi.

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Geylan, Nevruz Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Nevruz Bayrami’nin, Türk milletinin köklü kültürel mirasinin en güzide göstergelerinden biri oldugunu aktaran Geylan, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Türk dünyasinin her yaninda ayni ülkü, inanç ve temennilerle karsilanan ve yasanan Nevruz, uyanisin, dirilisin, baharin, birlik ve bütünlügün gücünün, yeni günün bayrami olarak ezelden beri nesilden nesile ayni ruh ve heyecanla kutlanmaktadir. Türklerin ilk takvimi olan On Iki Hayvanli Türk Takvimi’ne, Büyük Selçuklu devlet adami Nizammülmülk’ün hazirlattigi Celali Takvimi’ne göre 21 Mart yani Nevruz günü, yilbasi olarak kabul edilir. Fakat Nevruz Türk milleti için yalnizca yeni bir döngüyü ifade etmez, Nevruz’u sadece yeni bir yilin baslangici olarak görmek, Nevruz’u sirf bir bahar bayrami olarak karsilamak dogru degildir. Türk milletinin kadim bayramlarindan biri olan Nevruz, Türk yurdu Ergenekon’da sinirlarina sigmayan büyük Türk milletinin istiklal için, istikbal için yaktigi atesle erittigi demir daglardan çikip dört bir yana dagilmasinin günüdür. O gün esareti reddeden, sinirlarina sigmayan bir milletin istiklal için, istikbal için yaktigi o kutlu atesin ruhu nesilden nesile ulasmis, büyük Türk milletinin ülküsü Altaylar’dan Tuna’ya, üç kita yedi denize yayilmistir. Ergenekon’daki Nevruz atesi imgesi, Türk milletinin milli uyanisinin simgesi, güzel yarinlara eriseceginin müjdesi olmustur. Nevruz bu baglamda Türk milletinin miladidir. Nevruz dirilisin, Nevruz birligin, Nevruz dirligin günüdür. Nevruz yeni umutlar ve heyecanlarla ileri atilmanin, kaynasip dirilmenin ve istikamet üzere gitmenin manasini tasir. Nevruz yeni günle yeniliklere, bolluk ve berekete ulasildigi, Türk milletinin güzide degerlerinin yasatildigi milli bir bayramidir. Nevruz, her firsatta devletimize ve milletimize meydan okuyan bölücü terör örgütü mensuplarinin paçavralariyla meydanlara inip hain emellerini sergiledikleri sahne olamaz. Nevruz etnik ayrismalara, siyasi tartismalara malzeme yapilamaz. Nevruz ayristirip bölenlerle, ötekilestirenlerle, eli kanli terör örgütleriyle anilamaz.”

“Nevruz atesinin bütünlestirici ruhu egitim çalisanlari araciligiyla nesilden nesile aktarilacak”

Nevruz’un bütünlestirici ruhunun egitim çalisanlari araciligi ile hatirlanacagini belirten Geylan, “Türk milletinin milli hasletlerini koruyan, bu güzide kültür mirasinin tasiyicisi olan milletimizin her bir ferdi, inaniyoruz ki, Nevruz gibi kadim bir degerin manasinin yitirilmesine firsat vermeyecektir. Nevruz atesinin o bütünlestirici kutlu ruhu özellikle egitim çalisanlarimiz araciligiyla nesilden nesile aktarilacak, çocuklarimizla birlikte Türklügün diger kadim degerleriyle birlikte yasayacaktir. Türklerin Yeni Gün, Yeni Yil, Yeni Hayat, Yilbasi, Yaz Basi, Bas Bahar, Bahar Bayrami, Nevruz, Novruz, Noynuz, Sultan Nevruz, Gün Dönümü, Kurtulus Günü gibi farkli cografyalarda farkli adlandirmalarla andigi, kutladigi Nevruz Bayrami’mizin, tarihin derinliklerinden bugüne, ayni ruh ve heyecanla bugün de yakilan her atesle yine Türk milletinin esenligine, bolluk ve bereketine, huzuruna, sevinç ve nese içinde müreffeh yarinlara erismesine bir mustu olmasini temenni ediyorum” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA