Tayvan'dan Ukrayna'ya Yardim Rekoru

Tayvan Maliye Bakanligi, Rusya’nin Ukrayna isgalinin ardindan Tayvan hükümetinin önderliginde baslatilan yardim kampanyasinda 18 gün içerisinde ülkede 26 milyon 80 bin dolar yardim toplandigini duyurdu.

Tayvan'dan Ukrayna'ya Yardim Rekoru
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik isgal baslatmasinin ardindan harekete geçen Tayvan hükümeti, Ukrayna’ya yardim toplamak adina baslattigi kampanyada rekor sayiya ulasti. Tayvan Maliye Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Tayvan hükümetinin önderliginde baslatilan Ukrayna’ya yardim kampanyasinda 18 gün içerisinde ülkede toplamda 26 milyon 80 bin dolar yardim toplandigi ifade edildi. Maliye Bakanligi, yardim kampanyasi kapsaminda Tayvan Disisleri Bakanligi tarafindan açilan hesaba yapilan yardim miktarinin yaklasik 20 milyon dolar oldugunu ve geri kalan yardimlarin ise internet üzerinden diger bir hesaba gönderildigini kaydetti.

Yapilan yardimlarin, Disisleri Bakanligi tarafindan görevlendirilen Afet Yardim Vakfi (Relieve Disaster Foundation) araciligi ile organize edildigini ve Tayvan Merkez Bankasi hesabinda biriktirildigini belirten Tayvan Maliye Bakanligi, gönderilen yardimlarda komisyon alinmasi durumunda bu miktarin bagis yapan kisilere geri gönderileceginin altini çizdi. Afet Yardim Vakfi tarafindan yapilan açiklamada ise, yapilan bu yardimlarin Ukrayna için saglik malzemeleri, yeniden yerlestirme çalismalari ve ayni zamanda temel ihtiyaçlar için kullanilacagi aktarildi. Toplam yardim hedefi 35 milyon dolar olan kampanyanin, internet üzerinden yapilan bagis süresinin ise 1 Nisan günü Tayvan saati ile 12.00’da sona erecegi belirtilirken, ATM üzerinden bagis yapmak isteyenlerin ise 27 Mart yerel saatle 23.59’a kadar göndermek istedikleri miktari kampanyaya bagislayabilecekleri ifade edildi.

Öte yandan kampanyada toplanan yardimlarin ilk kismi olan 15 milyon dolar ise, Ukrayna’ya yardimda bulunan ülkelerin görevli birimlerine havale edildi.
Kaynak: İHA