Sehit Babasina Evinde Devlet Övünç Madalyasi Ve Berati

Malatya’da, Sehit Emre Büyükyildirim’in Babasina Devlet Övünç Madalyasi ve Berati evinde takdim edildi

Sehit Babasina Evinde Devlet Övünç Madalyasi Ve Berati
Vali Aydin Barus, Sehit Emre Büyükyildirim’in Devlet Övünç Madalyasi ve Beratini sehidin Malatya’nin Yazihan Ilçesi Erecek Köyünde yasayan babasi Latif Büyükyildirim’a teslim etti. 16 Mart 2022 tarihinde Valilik Makaminda 2 Gaziye Devlet Övünç Madalyasi ve Berati Vali Aydin Barus tarafindan takdim edilmisti. Sehit Emre Büyükyildirim’in babasi Latif Büyükyildirim’in rahatsizligindan ötürü Devlet Övünç Madalyasi ve Berati Yazihan Ilçesi Erecek Köyündeki ikametinde takdim edildi. Vali Barus, sehit babasina Devlet Övünç Madalyasi ve Beratini takdim ederken yaptigi konusmada, ’’Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan’in tevcihi ve karari ile Madalya ve Berat’i takdim etmekten büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Sehit babasi olarak böyle bir madalyaya layik görülmeniz bizi de çok gururlandirdi. Allah saglik versin, Insallah hanenizde gururla tasiyacaksiniz. Allah sehidimize rahmet eylesin, mekani cennet olsun. Sizleri de cennetinde bulustursun insallah” diyerek Devlet Övünç Madalyasi ve Beratini sehidin babasina takdim etti.

Sehidin ailesi ile sohbet eden Vali Barus, bir sikintilari dertleri oldugunda en yakinlarinda bulunan kaymakamimiza ve bana iletebilirsiniz diyerek her daim yanlarinda oldugunu söyledi.



Ziyarette Vali Barus’a Yazihan Kaymakami Mehmet Faruk Kazdal, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ercan Altin, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Galip Sökmen eslik etti.
Kaynak: İHA