Mersin'de Sinek Ve Hasereyle Mücadele Çalismalari Sürüyor

İçel Büyüksehir Belediyesince, sinek ve zararli hasere gruplarina karsi rutin olarak sürdürülen mücadele çalismalarinin, yaz mevsiminin yaklasmasiyla birlikte daha da hizlandigi bildirildi.

Mersin'de Sinek Ve Hasereyle Mücadele Çalismalari Sürüyor
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, 13 ilçenin tamaminda donanimli personel ve araç gereçleri ile sivrisinek, ergin, karasinek, larva, fare ve diger zararli hasere gruplarina karsi ilaçlama çalismalarini titizlikle sürdürüyor. Ilaçlama konusunda dogal hayat ve biyolojik dengeyi göz ardi etmeden hareket eden ekipler, haserelerin üreme alanlarinda Dünya Saglik Örgütü tarafindan önerilen ve Saglik Bakanligi tarafindan ruhsatlandirilan ilaçlar ile bilimsel programlar dogrultusunda uygulamalar yapiyor.

100 binden fazla üreme noktasinda çalismalar yürütülüyor

Ekipler, Büyüksehir Belediyesi sinirlari içerisinde yer alan göletler, havuzlar, rögar ve kapaklar, batakliklar, dogal çukurlarda biriken yagmur sulari, sulama kanallari, su kuyulari, insaat temeli çukurlarinda biriken sular, su varilleri, bodrumlarda olusan su birikintileri, eski otomobil lastikleri, foseptikler, menfezler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yataklari, metruk alanlar ve çöp konteynerleri gibi yerlerde hasere ile mücadele çalismalari yapiyor. İçel genelinde tespit edilen 100 binden fazla üreme noktasinda, kaynagin türüne göre tüm yil mücadele sürdürülüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, 412 personel, 111 ilaçlama araci, 14 termal fog ilaçlama araci, 82 atomizer, 92 el dumanlamasi, 95 ULV, 16 mistblower ile çalismalarina devam ediyor.

Su birikintileri ilaçlaniyor, obruklar kapatiliyor

Sinek ve diger haserelerin olusmamasi için su birikintilerini düzenli olarak ilaçlayan ekipler, dere yataklarinda olusan obruklari da kapatiyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesinde uygulamaci olarak görev yapan Resul Sari, son olarak dere yataklarindan olusan Mezitli Sahin Tepesi’nde çalisma yürüttüklerini söyledi.

Obruklarin içine su doldugunu, sinekle mücadele için obruklari kapattiklarini ifade eden Sari, “Çevremize daha fazla ilaç sarf etmemek için bu sekilde kapattigimiz zaman en azindan obruklarda su birikintisi olmuyor ve sinekle mücadele etmis oluyoruz. Dogal bir mücadele yürütüyoruz. Ayrica bütün obruklari kapatmiyoruz. Bazi obruklari yabani hayvanlarin yasami devam etsin diye açik birakiyoruz. Onlar da yasamlarina devam ediyorlar” dedi.

Kaynak: İHA