Karacoskun Siir Programina Konuk Oldu

Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nin konugu olarak "Zirve Sairlerimizden Siirler" programina katildi.

Karacoskun Siir Programina Konuk Oldu
Sosyal medya üzerinden canli olarak yayinlanan program Uzunkaya’nin, Rektör Karasçokun’un tanitip program akisini sunmasiyla basladi.

Programin devaminda Rektör Karacoskun, programin yöneticisi Uzunkaya’ya tesekkür etti. Uzunkaya, Rektörü Karacoskun’a “Sehirler Sesler Anlar” eserine atifta bulunarak ve kitaptaki “siirin yüzlerce taniminin olabilecegi ama siirin özünde ask oldugu” ifadelerini hatirlatarak, "Siir nedir" sorusunu yöneltti. Karacoskun ise ask ile asik olmadan gönlünüzde o muhabbet dolmadan siir yazmanin zor olabilecegini söyleyerek, siiri “suurlu bir sekilde var olmak ve var oldugunun farkina varmak” ifadeleriyle tanimladi.

Karacoskun, hayata sözle de sükûtla da tutunmanin mümkün oldugunu söyleyerek "Ama asil olan yasamaktir yasamis olmaktir, gönül dünyasini zengin tutmayi, derin tutmayi basarabilmektir" diye konustu.

Kaynak: İHA