Bakan Yanik Açiklamasi 'Engelli Vatandaslar Için Bu Ay 1 Milyar 260 Milyon TL Yardim Hesaplara Yatirildi'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, bakima ihtiyaci olan engelli vatandaslar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 260 milyon TL Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirdiklarini açikladi.

Bakan Derya Yanik, bakima ihtiyaci olan engelli bireyler ve aileleri için bu ay hesaplarina 1 milyar 260 milyon TL Evde Bakim Yardimi yatirildigini açikladi.

Engelli vatandaslarin aileleri yaninda desteklenmelerinin öncelikli hedeflerden biri oldugunu aktaran Bakan Yanik, “Bu kapsamda engelli bireylerin öncelikle aile yaninda desteklenmeleri düsüncesiyle baslattigimiz Evde Bakim Yardimi ile bakima ihtiyaç duyan agir engelli yakini olan ve bakimini üstlendigi için çalisamayan vatandaslarimizi destekliyoruz” dedi.



“535 bin vatandasa 2 bin 354 TL Evde Bakim Yardimi veriyoruz”

Bakanligin engelli bireylere yönelik bakim hizmetlerini Bütünlesik Bakim Modeli kapsaminda gerçeklestirdigini belirten Bakan Yanik, “Aileleri yaninda kalan engellilere gündüz bakim hizmeti, evde bakim yardimi gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Bakima muhtaç engelli yakininin bakimini üstlenen aylik ortalama 535 bin vatandasa 2 bin 354 TL Evde Bakim Yardimi veriyoruz. Bu kapsamda bakima ihtiyaci olan engelli vatandaslar ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla bu ay toplam 1 milyar 260 milyon TL Evde Bakim Yardimi’ni hesaplara yatirdik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA