1700 Rakimli Yaylada Teknoloji Zirvesi

Giresun’un Kulakkaya Yaylasi’nin ev sahipligi yaptigi Teknoloji Zirvesi’nde Bahçesehir Üniversitesi (BAU) ve dünyanin önemli bilgi ve iletisim teknolojisi markalarindan biri olan Huawei Türkiye arasinda is birligi protokolü imzalandi.

1700 Rakimli Yaylada Teknoloji Zirvesi
“Egitimde Yenilikçi Teknolojiler”, “Akilli Kampüsler ve Hibrit Egitim” konularinin ele alindigi Teknoloji Zirvesi, daha önce Iklim ve Yesil Büyüme zirvelerinin yapildigi 1700 rakimli Kulakkaya Yaylasi’nda düzenlendi.

Bahçesehir Üniversitesi (BAU) ve dünyanin önemli bilgi ve iletisim teknolojisi markalarindan biri olan Huawei Türkiye arasinda imzalanan is birligi protokolü, teknoloji ve egitim dünyasinin önemli isimlerini de bir araya getirdi. Egitim ile teknolojinin iç içe geçtigi, egitimde teknolojik materyallerin kullaniminin arttirilmasi fikrinin hakim oldugu ‘Kulakkaya Egitim Teknolojileri ve Tasarim Zirvesi’, BAU ve Huawei ortakliginda gerçeklestirildi.

Is birliginin imzalandigi zirveye Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, BAU Global Baskani Enver Yücel, Huawei Türkiye Arastirma ve Inovasyon Müdürü Dr. Sanem Tanberk, BAU Hibrit Egitim Merkezi Müdürü Dr. Ergün Akgün, Huawei Türkiye Kurumsal Is Grubu Teknoloji Yöneticisi Burak Biçakhan ve ODTÜ Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi (BÖTE) Bölümü Ögr. Üyesi Prof. Dr. Kürsat Çagiltay katildi.



“Artik bizim siniflarin, kampüslerin disina çikmamiz lazim”

Zirvede konusan BAU Global Baskani Enver Yücel, egitimde, tarimda ve her alanda Huawei ile birlikte çalismalar yürütülecegini belirterek, “Egitim, teknoloji, saglik adina teknolojik olarak ne varsa, biz Huawei ile çalismaya karar verdik. Bugün burada bir iyi niyet sözlesmesi yapacagiz. Gerek egitimde olsun, gerek tarimda olsun, her alanda Huawei ile birlikte çalismalarimizi yürütecegiz. Artik mekanlarin bir önemi yok. Artik bizim siniflarin, kampüslerin disina çikmamiz lazim yeter ki içerisini teknoloji ile doldurabilelim. Bütün egitim grubu olarak 55 yillik bir kurumuz. Içerik zenginligimiz çok fazla var. Bunu teknolojiyle entegre ettigimiz ve bulusturdugumuzda insanlik adina ve kurumlarimiz adina çok güzel isler yapmis olacagiz” dedi.



“Isbirligimizle Türkiye’ye deger katacagiz”

Zirvede isbirliginin önemine dikkat çeken Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li ise, “Bu ülkenin kurumsal bir vatandasi olarak, Türkiye’ye katki saglamak üzere en iyi sekilde çalismaya devam ediyoruz. Kodlama Maratonu projemizle gençleri yazilim alanina yönlendirip burs ve ödüllerle tesvik ediyoruz. Bahçesehir Üniversitesi’nin de bir üyesi oldugu ICT Academy Programi’yla 20’den fazla üniversitede STEM alanlarinda egitim gören gençlere online ve yüzyüze kurslar sunuyoruz. BTK ve Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (DAKA) liderligindeki Yazilim Hareketi Programi’na destek olup gençlere egitimler sagliyoruz. Huawei olarak, Türkiye’deki 20 yillik kurulus ve gelisim sürecimizde Türkiye’deki dijitallesme yolculugunun her anina taniklik ettik. Bilisim yeteneklerini gelistirme, yerellestirme ve inovasyon alanlarindaki sürdürülebilir çalismalarimizla gelecekte çok daha iyi isler yapacagimiza inaniyorum. Bahçesehir Üniversitesi isbirligi ile ülke ve endüstri için daha fazla deger yaratmak istiyoruz ve bu konuda özgüvenimiz tam” diye konustu.



“Teknolojilerin katma deger katacagi alanlar gelistirecegiz”

Teknoloji ve egitim alaninda iki global organizasyonun is birligi yaptigina dikkat çeken Bahçesehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sirin Karadeniz de, “Egitimde yenilikçi teknolojilerin kullanimiyla ilgili bir zirve gerçeklestiriyoruz. Isbirligimiz egitim alaninda yeni olan teknolojiler, özellikle 5G, büyük veri, nesnelerin interneti gibi alanlarda egitime entegrasyonlari ve yenilikçi çözümler gelistirme üzerine odaklaniyor. Bu alanda hem birlikte arastirma-gelistirme çalismasi yapacagiz hem de egitimde bu yeni teknolojilerin katma deger katacagi alanlarda iyi örnekler gelistirecegiz. Ayrica mühendislik fakültesi ögrencilerimiz için bu yenilikçi teknolojilerin derslerini konumlandirarak onlarin yeni teknolojileri daha hizli anlamalari ve tasarlamalari için yardimci olacagiz. Aslinda burada teknoloji ve egitim alaninda iki global firma bir araya gelerek güçlerini birlestiriyor” seklinde konustu.

Bahçesehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sirin Karadeniz ile Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li arasinda imzalanan protokolün ardindan zirve, ‘Egitimde Yenilikçi Teknolojiler’, ‘Akilli Kampüsler ve Hibrit Egitim’ baslikli oturumlarla devam etti. BAU&Huawei is birliginde uygulanacak bazi egitimler ve programlar ise söyle:

"Huawei & BAU Ögrenme Platformu’ olarak adlandirilan ortak bir akademik platform olusturulacak ve BAU’nun Huawei OpenLab ekosistemine katilimi saglanacak. Bunun yaninda, ögretim üyelerinin/arastirmacilarin egitim teknolojilerine, ortak egitim programlarina ve arastirma faaliyetlerine çalisma, arastirma ve katilim için erisimi mümkün olabilecek. Ayrica Dijital Kampüs, 5G, Egitim Teknolojileri, Tibbi Uygulama ve Inovasyon Yönetimi’nde Yapay Zeka (AI) uygulamalarinin kullanimiyla ilgili isbirligi gelistirilecek. Akilli Sinif: BAU ve Huawei, Huawei’nin Digital Board IdeaHub araciligiyla farkli ögretim senaryolariyla sinif dijitallestirmesi saglanabilecek. Bunun yani sira, egitim sektöründe yetenek gelisme ve ortaklik düsüncesiyle BAU ögrencilerine/ögretim üyelerine, Ugur Okullari’na, Bahçesehir Koleji’ne ve Bahçesehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ögrencilerine/ögretmenlerine Huawei sertifika programlarina katilarak sertifika imkani saglanacak."
Kaynak: İHA