Zabitadan Isyerlerine Ruhsat Denetimi

Bilecik’te denetleme çalismalarini titizlikle sürdüren Bilecik Belediyesi Zabita Müdürlügü’ne bagli ekipler, haksiz rekabet ve kazancin önüne geçmek için esnaflari ruhsat almalari konusunda uyariyor.

Zabitadan Isyerlerine Ruhsat Denetimi
Zabita Müdürü Sali Yilmaz öncülügünde zabit ve ruhsat denetim ekibi kent merkezinde faaliyet gösteren isyerlerine yönelik denetimlerini devam ettiriyor. Denetimlerde esnaflari ruhsat almalari konusunda uyaran ekipler, ruhsati olmayan bazi isyerlerini ise 24 saat süre tanidilar. Isyeri açma ve çalisma ruhsati almadan çalisan isyerlerinin tespitlerinin yapildigini ifade eden Zabita Müdürü Sali Yilmaz, “Isyerlerini kayit altina alinarak haksiz rekabeti önlemek istiyoruz. Ruhsat almadan faaliyet gösteren isyerlerine verilen süre sonunda isyerleri açma ve çalisma ruhsatini ibraz edemedigi takdirde 9207 sayili isyeri açma ve çalistirma yönetmeliginin 6’nci maddesine istinaden ruhsat alamayan isyerleri yasal islemler sonucunda mühürlenerek faaliyetlerine son verilmektedir” dedi.

“Esnafimiz duyarli olsunlar”

Esnafimizin magdur duruma düsmemeleri için zabitanin uyarilarini dikkate almalarini isteyen Yilmaz, bu konuda denetimlerin devam edecegini söyledi.

Kent nüfusun artmasi ile dogru orantili olarak yeni isyerlerinin açildigina dikkat çeken Yilmaz, “Esnaflarimizin yasal prosedürlere uymalarini istiyoruz. Yasalara uyan vergisini ödeyen esnaflarimizin magdur edilmesini önlemek için çalismalarimiz ve denetimlerimiz sürüyor” dedi.

Denetim ve incelemelerin genis kapsamli olarak her alanda devam edecegini de sözlerine ekleyen Yilmaz, esnaflarin ve vatandaslarin bu konuda duyarli olmalarini istedi.
Kaynak: İHA