Ingiltere Basbakani Johnson, Rusya'nin Ukrayna'daki Eylemlerini 'Savas Suçu' Olarak Nitelendirdi

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Avam Kamarasi’nda yaptigi konusmada, Rusya’nin Ukrayna’daki eylemlerini savas suçu olarak nitelendirdi.

Ingiltere Basbakani Johnson, Rusya'nin Ukrayna'daki Eylemlerini 'Savas Suçu' Olarak Nitelendirdi


Rusya’nin Ukrayna’da saldirilari devam ederken, Ingiltere Basbakani Boris Johnson’dan Rusya’ya yönelik sert açiklama geldi. Johnson Avam Kamarasi’nda yaptigi konusmada, Rusya’nin Ukrayna’daki saldirilarina deginerek, "Masum sivillerin üzerine atmakta olduklari mühimmat kullaniminda Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin rejiminden gördüklerimiz, benim görüsüme göre bu tam olarak bir savas suçu olarak nitelendiriliyor" dedi.



Putin’in Ukrayna’nin Rus saldirilara karsi verecegi tepkiyi "yanlis hesapladigini" ifade eden Johnson, "Egemen bir ulusa yönelik tiksindirici saldirida, Ukrayna halkinin olaganüstü metanetini, özgür dünyanin onun barbarligina karsi koyma konusundaki birligini ve kararliligini hafife aldi" dedi.

Putin’in saldirilari artirmasi halinde ekonomik baskiyi daha da artiracaklarini vurgulayan Johnson, Ukrayna’yi ekonomik, askeri ve insani yardimla destekleyeceklerini belirterek, Ingiltere’nin "Putin rejimi etrafindaki ilmegi sikilastirmaya devam edecegini" açikladi.

Johnson, "Putin girisiminde basarisiz olmali" ifadelerini kullanarak, "Basarisiz olacagindan ve Ukrayna’yi korumayi basaracagimizdan süphem yok" dedi.

Kaynak: İHA