Ihracatta Subat Sevinci

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Gaziantep’ten subat ayinda geçen yilin ayni ayina göre yüzde 21,6 oraninda artisla 904 milyon 125 bin dolar ihracat gerçeklestirildigini ve bu rakamla en yüksek subat ayi ihracat degerine ulasildigini söyledi.

Ihracatta Subat Sevinci
Uluslararasi ticarette yasanan sorunlar ve maliyet artislarina ragmen Gaziantep’in ihracat rakamlarinin artmaya devam ettigini dile getiren Baskan Ünverdi, “Bu zorlu süreçte isinden taviz vermeden yüregini ortaya koyan ve ekonomimizin dinamosu olan sanayicilerimizi, ihracatçilarimizi ve çalisanlarimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Gaziantep’in hem aylik hem de dönem bazinda ihracatta 5. siradaki yerini korudugunu belirten Ünverdi, “Ocak-subat döneminde Gaziantep’in ihracati geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 15,2 oraninda artisla 1 milyar 626 milyon 563 bin dolar olarak gerçeklesmistir. Ihracatimizdaki artis sevindirici ve memnuniyet vericidir. Dünyada riskler artsa da ihracatta hedeflerimize ulasmak istiyoruz” diye konustu.

Rusya ve Ukrayna arasinda yasanan savasin son bulmasi temennisinde bulunan Baskan Ünverdi, açiklamasini söyle tamamladi:

“Maalesef tüm dünya bir savasa taniklik ediyor. Hepimiz çok üzgünüz ve çok geç olmadan uzlasiyla çözülmesini diliyoruz. Bu süreç en basta insani yönü olmak üzere uluslararasi ekonomi üzerinde de ciddi baskilara neden olacaktir. Enerji ve gida konusu basta olmak üzere uluslararasi ticaret bu süreçten olumsuz etkilenecektir. Pandemi ve üzerine gelen savas hali küresel ekonomi üzerinde belirsizligi artirmaktadir. Tabi her seye ragmen ülke olarak, Gaziantep olarak üretmeye, ihracata ve istihdama devam edecegiz. Gaziantep olarak bugün 181 ülkeye ihracat gerçeklestiriyoruz. Üretim ve pazar çesitliligi burada büyük önem tasiyor. Gaziantep olarak 160 alanda binlerce üretim yapiyoruz ve bir yerde sorun oldugunda alternatif pazarlarla bunu telafi edebiliyoruz. Insallah çok büyük acilar yasanmadan, ekonomi üzerindeki etkileri derinlesmeden bu savasin da son bulmasini diliyoruz.”
Kaynak: İHA