Gaziantep'te Pitbull'dan Sonra Rottweiler Dehseti

Gaziantep’te beslendigi klinigin bahçesinden kaçarak sokakta basibos gezen rottweiler cinsi köpek özel bir okulun önünde dehset saçti. Okulda idareci olarak çalisan 2 çocuk annesi Tugba Saglik’a saldirarak okulun önünde korku dolu anlar yasanmasina neden olan köpegin saldirisi anbean güvenlik kamerasina yansidi.

Gaziantep'te Pitbull'dan Sonra Rottweiler Dehseti
Olay, merkez Sehitkamil ilçesine bagli 15 Temmuz Mahallesi’ndeki özel bir kolejin önünde sabah saatlerinde yasandi. Iddiaya göre Prof. Dr. Oguz Cebesoy’un kliniginin bahçesinde beslenen rottweiler cinsi köpek, klinigin bahçesinden kaçti. Bahçeden kaçtiktan sonra basibos sekilde sokakta gezinen köpek, çocuklarina simit alip dönen 2 çocuk annesi Tugba Saglik ile yanindaki ögretmeni kovalamaya basladi.

Köpekten kurtulmak için okula dogru kosan Saglik, okulun önüne geldigi esnada yere düstü. Köpegin saldirisina ugrayan Saglik, yere düserek köpekle bogusmaya basladi.

Köpek talihsiz kadini kolundan ve bacagindan isirirken Saglik, çevredeki vatandaslarin yardimiyla köpekten kurtuldu. 2 çocuk annesi saldirinin ardindan özel bir hastanede tedavi altina alindi.

Dehset anlari kameraya yansidi

Sokakta basibos gezen köpegin dehset saçtigi anlar ise kolejin güvenlik kamerasina yansidi. Saldiriya ugrayan Saglik ile yanindaki ögretmenin köpek tarafindan kovalanmasini kamera saniye saniye kaydetti.

Köpegin 2 çocuk annesi Saglik’a yasattigi korku dolu anlar görüntüye yansidi. Okuldaki çalisanlar ile çevredeki vatandaslarin Saglik’i köpek saldirisindan kurtarmak için gösterdigi çaba da görüntülerde yer aldi.

“Esim gece boyunca uyuyamadi”

Köpek saldirisinda yaralanan Tugba Saglik’in esi Sefa Saglik, saldirinin ardindan esinin psikolojisinin bozuldugunu söyledi.

Basta esinin ve yanindaki ögretmenin basibos gezen bir köpek tarafindan kovalandigini anlatan Saglik, “Esim okul önüne geldiginde köpegin saldirisina ugruyor. Köpek esimi isirmaya çalisiyor. Esim çevredeki insanlarin sayesinde ölümden döndü. Oradaki insanlar olmasaydi köpek esimi param parça ederdi. Esim gece boyunca uyuyamadi. Sürekli sayikladi. Esimin koluna dikisler atildi. Ayaginda zedelenme var. Birkaç yerde bogusmadan dolayi hasar var. Köpek rottweiler cinsi sahipli bir köpek. Ismini sonradan ögrendigimiz Prof. Dr. Oguz Cebesoy’a ait. Doktorun villasindan nasil oluyorsa bir sekilde kaçiyor” ifadelerini kullandi.

“O köpek çocuklara da saldirabilirdi”

Köpegin sahibi olan doktorun olayin ardindan duyarsiz davrandigini ileri süren Saglik, doktorun özür dileme nezaketinde bulunmadigini söyledi.

O köpegin okulda okuyan çocuklara da saldirabilecegini belirten Saglik, “Benim çocuklarimda o okulda okuyor. Asiye olayini zaten biliyoruz. Gaziantep’te son dönemde yasanan korkunç bir olay. O köpek çocuguma saldirsaydi, nasil kurtaracaktik? Bunun bedelini nasil ödeyecekti? Bu köpek ölüme neden olabilecek bir hayvan. Zaten olay ögrencilerin girmesinden 15 dakika sonra yasaniyor. Öncesinde yasansaydi, o köpek çocuklara da zarar verebilirdi” diye konustu.

Kaynak: İHA