DPÜ, TEKNOFEST'e Akademik Paydas Oldu

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, (DPÜ) Millî Teknoloji Hamlesi sloganiyla, havacilik, uzay ve teknoloji konularina ilgi uyandirmak ve farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenen Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) akademik paydasi oldu.

DPÜ, TEKNOFEST'e Akademik Paydas Oldu
Dumlupinar Üniversitesinin Türkiye’nin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali için üstlendigi görevle ilgili açiklamada bulunan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez, sayisiz gencin ideallerine ulasabilmesi için TEKNOFEST kapsaminda çesitli yarismalarda üretimlerini gerçeklestirdikleri teknolojik ürünlerini sundugunu belirtti.

Prof. Dr. Hasan Göçmez,” Ilk olarak 2018’de Istanbul’da baslayan TEKNOFEST, 2019 ve 2021 yillarinda yine Istanbul’da yapilmis 2020 yilinda Gaziantep’te gerçeklestirilmisti. Ülkemizin tüm gençlerine kucak açan ve bu yil besincisi düzenlenecek olan TEKNOFEST’e, 30 Agustos - 4 Eylül 2022 tarihleri arasinda Samsun Çarsamba Havalimani ev sahipligi yapacak. Burada birçok takimimiz degerli hocalari ile birlikte yer alacak. Bu konuda duydugumuz heyecanin yaninda Kütahya Dumlupinar Üniversitesi olarak bu festivalde akademik bir paydas olmanin verdigi gururla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Üstlendigimiz bu yeni görevle takimlarimizin yaninda yerimizi alacagimiz için gururluyuz” dedi.



“Pek çok kiymetli üniversitenin arasina katildik”

Pek çok kiymetli üniversitenin arasina katildiklarina dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, TEKNOFEST’e katilan takimlariyla adindan söz ettiren üniversitenin etkinlige akademik paydas olmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Her alanda oldugu gibi bilim ve teknoloji alaninda da üreten bir Türkiye olma hedefini benimsediklerini ifade eden Prof. Dr. Uysal, “Ögrencilerimiz, mezunlarimiz ve akademisyenlerimizle ülkemizin “Tam Bagimsiz, Güçlü Türkiye” idealiyle Millî Teknoloji Hamlesi yolculuguna devam eden TEKNOFEST etkinligine katki saglama konusunda büyük bir istek ve motivasyonla çalisiyoruz. Çesitli alanlarda teknoloji yarismalari içeren ve birçok kategoride yarismaci kabul eden TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanligi öncülügünde düzenleniyor. TEKNOFEST’in akademik paydaslari arasinda birçok kiymetli üniversitemiz bulunuyor ve bunlarin arasina dahil olmanin sevincini yasiyoruz” dedi.



“TEKNOFEST 2022 basvurulari uzatildi

Öte yandan TEKNOFEST’e son basvuru tarihinin uzatildigi belirtildi. Konuyla ilgili TEKNOFEST’ten yapilan açiklamada "TEKNOFEST Teknoloji Yarismalari’nin son basvuru tarihi sizlerin ilgisi ve gelen yogun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatildi. TEKNOFEST’te yarisip dereceye girmeye hak kazanan takimlara ayrica 6 milyon TL’nin üzerinde ödül verilecek. 30 Agustos-4 Eylül tarihleri arasinda Samsun Çarsamba Havalimani’nda gerçeklesecek olan TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin bir parçasi olmak istiyorsaniz basvurunuzu teknofest.org adresi üzerinden gerçeklestirebilirsiniz" denildi.(EFE-)
Kaynak: İHA